Nyheder26. oktober 2009

Zindy Laursen: Jeg havde bulimi

Sangeren proppede sig med junkfood og slik for så at kaste det hele op igen i forsøget på at leve op til stjerneidealerne
Zindy Laursen snakker nu ud om sin spiseforstyrrelse
Zindy Laursen snakker nu ud om sin spiseforstyrrelse
 Foto: All Over/ All Over

38-årige Zindy Laursen har taget hul på sit 15. år i dansk showbiz med en ny single og en voldsom indrømmelse.

I det nye nummer af kvindemagasinet Q fortæller Zindy Laursen, at hun led af bulimi i årevis. Det begyndte, da karrieren med Cut'N'Move tog fart i 90'erne, og frontfiguren mærkede et pres for at blive tynd.

- Min veninde lærte mig nærmest op i at blive bulimiker. Hun anbefalede det ikke, men da jeg spurgte hende så direkte om, hvordan man kunne spise og holde sig tynd, ja så fik jeg "opskriften" på, hvordan man nemt kunne kaste op og en masse andre "tips", fortæller sangeren, som indledte sin spiseforstyrrelse med at fortære et ordentligt læs junkfood.

Tvang maden op igen

Da hun først havde fået taget hul på bylden og lært at brække al sin mad op igen, var hun ikke til at stoppe. Spiseforstyrrelsen stod på i årevis og blev værre og værre.

- Rytmen endte til sidst med, at når jeg havde spist, kastede jeg op, uden at jeg skulle arbejde på sagen. Det var så superfarligt, at jeg havde vænnet min krop til at skille sig af med maden, siger Zindy Laursen, som kom over sin sygdom ved hjælp af en kæreste.

I dag er sangeren for længst kommet over sygdommen og har et fornuftigt forhold til sin krop.

- Spis sundt til hverdag, skej ud en gang imellem, og sørg for at få trænet din krop, lyder rådet fra den tidligere bulimiker i Q.

Sponsoreret indhold