Nyheder27. maj 2021

Yngste medlem nogensinde: Toårig optaget i Mensa

Lille Kashe Quest har en IQ på 146, hvilket har sikret hende et medlemskab i den amerikanske afdeling af foreningen Mensa
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/fox11.png
 Foto: Fox

De fleste forældre vil nok mene, at deres lille guldklump er noget helt særligt. Og rask væk kalde deres afkom for decideret geniale, så snart de tager deres første skridt eller for første gang kan tælle til ti.

Men mon ikke også de vil medgive, at bedrifterne blegner en smule, når de hører om Kashe fra Californien, der netop har fået en plads i det fornemme selskab blandt de mest begavede amerikanere?

Før hun overhovedet er fyldt tre år, kan hun tælle til 100, genkende samtlige 50 delstater ud fra form og placering og identificere grundstofferne i det periodiske system.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/capture_61.png
 Foto: Fox

Et sødt geni (Foto: Fox)

Det skriver Fox KTTV.

- Vi begyndte at lægge mærke til, at hendes hukommelse virkelig var god. Hun opfangede ting virkelig hurtigt, og hun var meget interesseret i at lære nye ting. Da hun var omkring 17-18 måneder, kunne hun alfabetet, tal, farver og former, fortæller Kashes mor Sukhjit Athwal om sin exceptionelt kloge datter.

Taler flere sprog

Kashe Quest, der nu er det absolut yngste medlem af amerikansk Mensa, kan desuden allerede læse engelsk, tale spansk – ligesom hun desuden kan benytte sig af 50 tegnsprogstegn.

Hvad skal man også med de første mange klassetrin i folkeskolen?

Den toårige piges usædvanlige evner vækker naturligvis også opsigt hos Trevor Mitchell, der er administrerende direktør i intelligensklubben.

- Kashe er bestemt en bemærkelsesværdig tilføjelse til selskabet, siger han, før han fortsætter:

- Vi er meget stolte over at kunne hjælpe hende og hendes forældre med de unikke udfordringer, som begavede unge kan møde.

Stadig bare et blebarn

På trods af medlemskabet i den eksklusive klub, samt den tårnhøje IQ, er Kashes familie opmærksomme på ikke at behandle hende anderledes end andre børn på hendes alder.

- Jeg tror, det vigtigste for min datter er, at hun får lov til at være et barn, og at vi ikke tvinger noget ned over hende. Vi tager tingene i hendes tempo, fortæller Athwal.

- Når alt kommer til alt, så er hun jo stadig et lille barn. Og hun er altså stadig en normal toårig, og vi har vores skænderier og vredesudbrud, men selvfølgelig er der forskel på, hvordan vi kommunikerer, fordi hun forstår lige lidt mere, siger hun videre.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/capture2_2.png
 Foto: Fox

Ja ja, du har smidt bleen, flot. Men kan du genkende alle amerikanske stater? (Foto: Fox)

Scorer man mellem 145 og 160 point i en såkaldt Stanford-Binet-test, der måler menneskers IQ, kan man betegnes som ”genial eller tæt på genial”, mens en anden brugt måling på personlighed og intelligens – Cattell-testen – placerer de to mest intelligente procent af befolkningen som værende mellem 132 og 148.

Ifølge Illustreret Videnskab ligger den danske gennemsnits-IQ på 100.

Se interviewet med Kashes mor herunder:

Sponsoreret indhold