Nyheder12. juni 2009

"X Factor"-Linda: Får baghjul af Nephew

Stjernestatus i et TV-program garanterer bestemt ikke kommerciel succes i pladeverdenen
Linda har netop været på Færøerne for at takke sine landsmænd for opbakningen
Linda har netop været på Færøerne for at takke sine landsmænd for opbakningen
 Foto: Maria Rossen

Lindas jubel ville ingen ende tage, den aften hun stod som vinder af forårets "X Factor"-udsendelser. For den enlige mor og færing virkede det, som om dørene til en helt ny og sorgløs tilværelse åbnede sig for hende.

Men succes og popularitet hos mere end 2 millioner faste fredagsseere garanterer ikke kommerciel succes. Det er Danmarks mest officielle hitliste et bevis for. Linda debutplade "Into The Light" solgte kun godt 2200 eksemplarer den første uge, den var på gaden, skriver Ekstra Bladet.

Det svarer til 0,1 procent af alle de seere, der sad og fulgte hende fredag efter fredag, da DR-programmet var på sit højeste.

På trods af Lindas utrolige fjernsynspopularitet bliver hun slået med flere længder af Danmarks rockyndlinge i denne uge. Nephew ryger direkte ind på førstepladsen med deres 4. studieplade "Danmark Denmark". Og den siges at have solgt 4 gange så meget som Linda - lige knap 10.000 eksemplarer.

Nummer 2 også flot

- Ingen havde regnet med, at Linda kunne slå Nephew, og når man ikke kan blive nummer 1, så er det flot at blive nummer 2, siger Annette Wigandt fra Lindas pladeselskab BMG/Sony til Ekstra Bladet.

Og i disse iPod og internet-download-tider skal pladesalgshitlisterne naturligvis også tages med visse forbehold. Bare det, at Kurt Ravns plade "Jeg gir dig min morgen" kan ligge nummer 7 på hitlisten, fortæller lidt om, at der nu om dage regnes i så små tal, at det ikke er her, populariteten nødvendigvis skal måles.

Under alle omstændigheder kan det nok konstateres, at det ikke bliver pladesalget, der sikrer Linda en fremtid i guld, glimmer og masser af penge.

Sponsoreret indhold