Nyheder7. februar 2008

”X FACTOR”-HEIDI: JEG ER MEGET FØLSOM

29-årige Heidi Svelmøe Herløw fra Odense fik ”X Factor”-dommer Thomas Blachman til at stortude og har selv let til tårer
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/musik/xfactor-heidi-stort-jpg.jpg

I "X Factor" i sidste uge blev seerne vidne til det mest utrolige i succesprogrammets hidtidige historie: Mens Odense-pigen Heidi sang sit eget nummer "Sometimes", sad den nådeløse dommer og græd som pisket. Heidi sang sig lige ind i hjertekulen på Thomas Blachman, som smeltede totalt.

- Ja, jeg lagde godt mærke til, hvad der skete, da jeg var nået et stykke ind i nummeret.

- Hvad tænkte du om det?
- Jeg gik ud fra, det betød, at det, jeg lavede, var i orden, siger stjernefrøet beskedent og indrømmer, at hun nød den barske Blachmans reaktion.

- Det var da vildt dejligt. Jeg prøver jo bare at synge ærligt og sige noget om, hvad jeg føler og oplever. Jeg er en meget følsom person. Måske var det dét, han kunne fornemme. En form for inderlighed.

Den smukke sangerinde var modig nok til synge sin egen sang foran de strenge dommere.
- Jeg var ret stolt af at stille op med den i stedet for et kopinummer. Så det var skønt, det ramte plet.
Heidi er, hvad man typisk vil kalde "en helt nede på jorden"-pige. Uimponeret og begavet med en fantastisk stemme. Blachman har sammenlignet hende med en ung Janis Joplin og kalder hende en af Danmarks tre bedste sangerinder.

Kontorelev
Sammen med kæresten gennem 11 år, Janus, som er selvstændig maler, har Heidi børnene Lea på fem og Sofie på halvandet år. Hun mødte Janus i det internationale kulturhus i Odense, hvor han stod i baren.
Egentlig er hun kontoruddannet og går og venter på en praktikplads. Hidtil har hun ikke kunnet leve af at synge, men hun er ikke uvant med at stå på en scene i TV.

- I 2003, da jeg var gravid første gang, var jeg med i "Stjerne for en aften". Men det var færøske Gudrun Jacobsen, som gik videre.
Måske var det meningen. For jeg var tæt på at skulle føde, så det havde nok været for kaotisk, hvis jeg var gået videre.

Men nu føler jeg mig klar. Jeg har stiftet familie, fundet ro, og mit liv er på plads. Så da jeg så, at der var audition til "X Factor", slog jeg til, fortæller Heidi, som roser programmet i høje toner: - Det er simpelthen så positivt og sjovt at være med, og vi bliver behandlet virkelig godt.

Vil være prof
Heidi har sunget så længe, hun kan huske, og optræder indimellem med sit band til private fester og på cafeer rundt omkring. Musikken er en blanding af rhythm'n'blues tilsat lidt pop og masser af soul. Bandet stiller også op med mere funky dansenumre.
Men først nu, hvor Heidi er nået så langt i "X Factor", tør hun drømme om en professionel sangkarriere, hvilket muligvis kræver nogle ændringer.

- Jeg tilstræber at bevare min personlighed og mit eget udtryk, men jeg skal nok passe på med ikke at gå ind i min egen verden, når jeg synger, siger naturtalentet om udsigterne til at komme mere frem i rampelyset.
Næste gang skal hun dyste live mod Lisa Marie Birkekvist fra Køge og Frederik Konradsen fra København i kategorien "Solister fra 25 og op".

- Jeg håber virkelig, at jeg bryder igennem for alvor nu. Mit mål er at blive anerkendt og få vind i sejlene. Jeg vil rigtig gerne udgive en plade med de ting, jeg har lavet - og leve af at synge. Det ville min kæreste også sætte pris på, for lige nu forsørger han os alle.
- Det ville da være for fedt, hvis Blachman tilbød mig et job!

Læs mere i ugens SE og HØR.

Hør Heidi synge "Sometimes" i originalversion her:

Sponsoreret indhold