Nyheder19. januar 2015

"X Factor"-deltagere i nervepirrende stoleleg

Nye lege bliver afprøvet i ”X factor” 2015
Dommerpanelet består igen i år af Remee, Lina Rafn og Thomas Blachman, og med Eva Harlou i værtinderollen
Dommerpanelet består igen i år af Remee, Lina Rafn og Thomas Blachman, og med Eva Harlou i værtinderollen
 Foto: Mikael RieckSyv år i træk har X Factor rullet over skærmen.

De fleste faste seere til sangkonkurrencen vil derfor nok i søvne kunne svare, at næste skridt efter de almindelige auditions er bootcamp. Men ikke i år.

Ottende sæson af det populære sangprogram har nemlig indført et nyt element forinden. Navnet er "5 Chair Challenge", og her skal dommerne på dramatisk vis og foran et stort publikum skære antallet af deltagere i hver kategori ned til kun fem personer.

Og DR's nye satsning i programmet er kanalens underholdningschef Jan Lagermand Lundme særdeles begejstret for.

LÆS OGSÅ: Er der optræk til skænderi i X Factor?

- Vi er altid varsomme med at ændre for meget i et så velfungerende koncept, som X Factor gang på gang har vist sig at være. Men med denne sæson tog vi en chance og prøvede noget helt nyt. Og jeg synes så afgjort, at det har lønnet sig, forklarer han.

På scenen vil der stå fem stole. En ad gangen vil deltagerne få lov til at synge, og imponerer de dommerne tilstrækkeligt, får de en plads i stolen. Hvis ikke, er de ude af konkurrencen.

LÆS OGSÅ: Hov? Har vi ikke set X Factor-Anton før?

Er de fem stole fyldte, før alle deltagere har fået lov til at synge, skal de indtil videre fem udvalgte ikke føle sig sikre. De kan nemlig stadig risikere at skulle videregive deres plads.

Og den nye stoleleg, deltagerne skal igennem, vil øge spændingen markant, mener Jan Lagermand Lundme.

LÆS OGSÅ: Sarah fra X Factor parodierer Medina

- Seerne får lov til at bevidne en mere dramatisk stoleleg, end både dommerne og deltagerne har været med til før, og det er både vildt underholdende og aldeles nervepirrende tv, siger han og fortsætter:

- Samtidig får det virkelig deltagerne til at yde deres ypperste, hvilket altid er skønt at se. Så jeg glæder mig til på fredag, for jeg er sikker på, at programmet vil vække begejstring over det hele landet, siger han.

X Factor sendes fredag klokken 20.00 på DR1.

Sponsoreret indhold