Nyheder9. april 2024 (opd. 9. april 2024)

Wozniacki-vikar og Tauson sikrer dansk sejr over Bulgarien

Johanne Svendsen vikarierede fint for Caroline Wozniacki, inden Clara Tauson fulgte op og sikrede dansk sejr
Clara Tauson besejrede bulgarernes højest rangerede spiller, Viktoriya Tomova, med 6-4, 6-2.
Clara Tauson besejrede bulgarernes højest rangerede spiller, Viktoriya Tomova, med 6-4, 6-2.
 Foto: Jerry Lai/Ritzau Scanpix

I fravær af en sløj Caroline Wozniacki fik teenageren Johanne Svendsen tjansen som singlespiller for det danske tennislandshold i Billie Jean King Cup-kampen mod Bulgarien.

Og Svendsen greb den uventede chance med begge hænder. Hun slog sin bulgarske modstander, Lia Karatancheva, i to sæt med de klare cifre 6-2, 6-2, og bragte Danmark på kurs mod sejr i holdkampen.

Senere fulgte Clara Tauson op og besejrede bulgarernes højest rangerede spiller, Viktoriya Tomova, 6-4, 6-2. Dermed var Danmark sikker på sejren inden den afsluttende double.

Svendsen var oppe imod en modstander, der med en placering som nummer 505 ligger 11 pladser højere på verdensranglisten. Men den danske indendørsmester havde alligevel ikke de store problemer med at vinde.

Det havde Clara Tauson heller ikke i sin singlekamp, selv om hun mødte en spiller med en respektabel ranglisteplacering som nummer 74.

Efter et forholdsvis jævnbyrdigt første sæt trådte danskeren på speederen i andet. Først brød hun Tomovas serv til 2-1, og da hun siden fulgte op med endnu et servebrud til 5-2, var det reelt afgørelsen på kampen.

Selv om holdkampen dermed var afgjort, skulle den afsluttende double alligevel gennemføres. Her stillede Danmark med en teenageduo bestående af Rebecca Munk Mortensen på 18 år og Laura Brunkel, der fylder 18 i maj.

De to teenagere måtte se sig slået af den bulgarske duo. Kampen endte 6-4, 6-4 i bulgarsk favør, men det spillede altså ingen rolle for den danske sejr.

Onsdag spiller Danmark sin sidste kamp ved Billie Jean King Cup. Modstanderen er Ungarn.

Sponsoreret indhold