Nyheder26. juli 2009

World Outgames skudt i gang

Flot, festligt og farverigt show, da 5500 bøsser og lesbiske indledte deres eget OL i København
Af af
Danmarks egen festlige delegation lod ikke meget tilbage at ønske
Danmarks egen festlige delegation lod ikke meget tilbage at ønske
 Foto: Michael Medgyesi

Det var ikke så stort som et rigtigt OL, men det foregik på samme grandiøse måde, da 5500 bøsser og lesbiske fra ca. 80 lande skød deres eget OL - World Outgames - i gang i København.

Omkring 25.000 mennesker fulgte den flotte indmarch. De mange deltagere gik fra Vester Voldgade ind på Rådhuspladsen og hen over den lange scene, der var sat op i dagens anledning.

Nogle lande var kun repræsenteret med 1 enkelt, 2 eller 3 deltagere, mens andre havde op til et par hundrede. Men alle fik samme varme velkomst af publikum.

Det var et flot, festligt - og ikke mindst farverigt show, der selvfølgelig også bød på masser af underholdning, bl.a. optrådte Annisette.

Den officielle åbning stod overborgmester Ritt Bjerregaard for på et - ikke helt formfuldendt, men dog ganske pænt engelsk.

Vejret holdt tørt næsten helt til slutningen. Men så væltede regnen også ned i en halv snes minutter. Det tog dog ikke glæden fra hverken deltagere eller publikum.

Den kommende uge står i sportens tegn for de mange bøsser og lesbiske fra hele verden. For det handler det nemlig om. Men temaet er "at elske friheden og at have friheden til at elske".

Sponsoreret indhold