Nyheder3. januar 2022

WHO-chef overbevist: - Pandemien slutter i år

Generaldirektøren i verdenssundhedsorganisationen tror på, at hele verden kan vende tilbage til en normal hverdag i 2022
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

De seneste ugers smittetal har måske fået mange til at spejde langt efter lyset for enden af den corona-tunnel, der synes uendeligt lang.

Men hvis man spørger generaldirektøren i verdenssundhedsorganisationen WHO, Tedros Ghebreyesus, bliver 2022 året, hvor vi endegyldigt siger farvel til restriktioner og vender tilbage til en normal hverdag.

Det fortæller han selv i en video, han har delt på sin Twitter-profil.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/tedrosghebreyesus.jpg
 Foto: MEGA

Generaldirektør i WHO Tedros Ghebreyesus opfrodrer lande til at stoppe vaccinehamstring for at bekæmpe ulighed. Foto: MEGA

- Selvom ingen lande endnu er på den anden side af pandemien, har vi mange nye værktøjer til at forebygge og behandle Covid-19, lyder det i videoen.

- Når vi nu går ind i det tredje år af pandemien, er jeg overbevist om, at dette bliver året, hvor vi afslutter den. Men kun hvis vi gør det sammen, siger Tedros Ghebreyesus.

Med den sidste bemærkning henviser generaldirektøren til, at det er en forudsætning, at ressourcestærke lande ikke hamstrer vaccinerne.

- Snæversynet nationalisme og vaccinehamstring af nogle lande har undermineret ligheden og skabt de ideelle forhold for fremkomsten Omikron-varianten, siger han.

For at få bugt med Omikron-varianten kræver det, at WHO's mål om at vaccinere 70 procent af verdens befolkning bliver nået.

Derfor opfordrer han landene til at arbejde sammen i stedet for kun at tænke på sine egne indbyggere.

- Jo længere tid uligheden fortsætter, desto højere er risikoen for, at virusset udvikler sig i retninger, vi ikke kan forhindre eller forudse.

- Hvis vi gør en ende på uligheden, gør vi en ende på pandemien, lyder det fra Tedros Ghebreyesus.

Ifølge New York Times har knap 60 procent af verdens befolkning fået minimum en vaccinedosis mod Covid-19.

Sponsoreret indhold