Nyheder28. juni 2016

Westernfilmenes store slagsbror er død

Bud Spencer har på filmlærredet slået sig vej til succes. Mandag er han død i en alder af 86 år.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/bud_spencer.jpg
 Foto: all Over

Den italienske skuespiller Bud Spencer, der er kendt for en række roller i westernfilm, er død. Han blev 86 år.

Det oplyser hans familie ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Det er med stor sorg, at vi kan meddele, at Bud er fløjet videre til sin næste rejse, skriver familien på Spencers Twitter-profil.

I en pressemeddelelse bekræfter sønnen sin fars død.

- Min far sov stille ind klokken 18.15. Hen led ikke, og han havde os alle omkring sig. Hans sidste ord var "tak", skriver Giuseppe Pedersoli ifølge Reuters.

Bud Spencer blev født i den sydlige italienske by Napoli og døbt Carol Pedersoli. Men verden lærte ham for alvor at kende under kunstnernavnet. Det blev sammensat med inspiration fra skuespilleren Spencer Tracey og den amerikanske øl Budweiser.

I 1960'erne slog han igennem med Mario Girotti - bedre kendt under sit kunstnernavn Terence Hill - i filmen "Manden, De Kaldte Englefjæs". Filmen blev startskuddet til en række film, hvor de to slog sig vej til succes.

Frem til 1985 kom der en lind strøm af succesrige film med de to i hovedrollerne i film som "De kalder mig Trinity" og "Jeg hedder stadig Trinity". Ofte spillede Bud Spencer cowboy eller politimand.

Spencer har yderligere spillet Obelix over for Terence Hills Asterix. Men han var også jurauddannet, opfinder, pilot, børnetøjsproducent, politiker og den første italiener til at svømme 100 meter på under et minut.

Som professionel svømmer repræsenterede han Italien ved OL i Helsinki i 1952 og i Melbourne i 1956.

I 1960 blev han gift med Maria Amato, med hvem han fik tre børn.

/ritzau/

Sponsoreret indhold