Nyheder14. januar 2018

Vraget Nina Agdal langer ud efter forkvaklet skønhedsideal

Nina Agdal svarer igen, efter at kunde vragede hende på grund af hendes kurver
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/nina-agdal-14012018.jpg
 Foto: All Over Press
Sådan Nina! - Bare giv dem tørt på! Den danske topmodel Nina Agdal langer på sin instagramprofil ud efter et unavngivent magasin, der i sidste øjeblik vragede hende til en forside og en stribe billeder inde i bladet, fordi Nina har kvindelige former og ikke lever op til det forkvaklede skønhedsideal om tændstik-tynde piger, der tilsyneladende stadig lever i bedste velgående i dele af modebranchen. - Jeg er skuffet og rystet over de vedvarende meget triste realiteter i denne branche. For få måneder siden, aftalte jeg at lave en serie billeder med et krativt team, som jeg havde tillid til og var meget begejstret for at skulle arbejde sammen med, indleder Nina. Billederne blev skudt, men da udgivelsesdagen kom tæt på fik hendes agent dog pludselig et afslag fra kunden. Bladet ville alligevel ikke trykke billederne. - Kunden skrev, at mit udseende og min krop i virkeligheden ikke stemte overens med billederne i min fotomappe, og at jeg ikke var tynd nok til at leve op til bladets normale standarder for modeller. Alle kunder der interesserer sig de mindste for mig ved, at jeg har en atletisk krop med sunde, kvindelige kurver, skriver Agdal. Nina Agdal har som illustration til sit opslag valgt at bringe et af de billeder, der aldrig bliver bragt. Her står hun topløs men med en arm, der dækker for barmen. Hun har knaldrøde læber og er iført et par jeans fra Oscar de la Renta og ser fremragende ud.
https://imgix.seoghoer.dk/burger.jpg

Her reklamerer dejlige Nina fra Hillerød for burgerkæden Carl's Jr. (Foto: All Over Press)

Nina lader forstå, at det seneste års tid i modelbranchen ikke har været sjovt for hende.

Nina Agdal: - I skulle skamme jer!

- Efter et år, hvor jeg har taget et par skridt tilbage fra det urealistiske og ufølsomme pres i branchen for at gøre noget ved den lammende sociale angst, jeg lider af, gik jeg ind til netop de optagelser som en 25-årig kvinde, der var sundere end nogensinde og havde det bedre med mig selv end nogensinde før, skriver Nina. - Nogle dage kan jeg være i de størrelser, man er iført på catwalken, andre dage er jeg en størrelse 34 eller 36. Jeg har aldrig været tynd som en pind. Og nu mere end nogensinde elsker jeg mine kurver og arbejder hårdt i træningscentret for at forblive stærk og ikke mindst for at bevare min forstand. Jeg er stolt over, at min krop har udviklet sig, siden jeg begyndte i branchen som en 16-årig PIGE med usunde, utilstrækelige spisevaner, fortsætter Nina Agdal. Hun mener, at de ansvarlige på det unavngivne magasin bør skamme sig. - Jeg har besluttet at vise et af billederne fra fotoserien for at skabe opmærksomhed og opbakning til en sag, der er større end mig, og som påvirker så mange kvinder ikke kun i modeindustrien men generelt. Jeg håber at kunne bringe kvinder sammen i en fejring af vores kroppe. Lad os finde en måde, hvorpå vi kan bygge hinanden op i stedet for konstant at pille hinanden ned, afslutter Nina Agdal det stærke indlæg på Instagram.
https://imgix.seoghoer.dk/jack_0.jpg

Nina deler privatlivet med model-kæresten Jack Brinkley-Cook, der er tre år yngre end Hillerød-pigen. (Foto: All Over Press)

Ninas opslag, som du kan se neden for har fået 116.000 likes, og næsten 2.800 lutter positive kommentarer, hvor hendes følgere bakker hende op i sit udfald mod det unanvgivne magasins skønhedsideal.
Galleri med Nina Agdal:

Kæmpe galleri med Nina Agdal - Kun billeder af hende

Sponsoreret indhold