Nyheder25. maj 2011

Von Trier fortryder

Filminstruktøren forbander sine egne udtalelser og prøver at anskueliggøre, hvorfor han sagde, som han sagde
Lars von Trier mener, at tiden er moden til at forklare sig
Lars von Trier mener, at tiden er moden til at forklare sig
 Foto: All Over

Rystelserne efter Lars von Triers verbale bombe ved filmfestivalen i Cannes i sidste uge har stadig ikke lagt sig helt.

Nu forsøger den kontroversielle filminstruktør atter at lægge en dæmper på hysteriet, som ikke kun fik ham smidt ud af filmfestivalen, men også kostede ham Den Gyldne Palme, som han var så godt som sikker på at blive tildelt - hvis han altså ikke havde ladet munden løbe af med sig.

Læs også: Lars von Trier forvist fra Cannes
- Freedom of speech hører efter min mening - i alle former - til de helt basale menneskelige rettigheder, men mine udtalelser på festivalens pressemøde var dog uintelligente, uklare og unødigt sårende, lyder det fra Lars von Trier i en pressemeddelelse.

I sin officielle udtalelse forsøger instruktøren at forklare, hvad han mente, da han proklamerede, at han sympatiserer med Hitler:

Læs også: Top ti: Triers tåbeligheder - Min pointe skulle have været, at potentialet for ekstrem ondskab eller det modsatte ligger i hvert eneste menneske, uanset nationalitet, etnicitet, rang eller religion. Hvis vi kun forklarer historiske katastrofer med enkelte individers ondskab, ødelægger vi muligheden for forståelse af de menneskelige mekanismer, som igen er nødvendige for undgåelse af kommende humanistiske forbrydelser.

Med den forklaring håber von Trier nu på at kunne lægge skandalen i Cannes bag sig.

Sponsoreret indhold