Nyheder 2. juli

Voldsomt kaos: Festivalgængere kan ikke komme frem til Dyrskuepladsen

Der er i den grad kaos på Roskilde Festivalens sidste musikdag
Årets sidste musikdag på Roskilde Festival er ikke uden udfordringer. I hvert fald ikke for de gæster, der forsøger at komme frem til Dyrskuepladsen.

Årets sidste musikdag på Roskilde Festival er ikke uden udfordringer. I hvert fald ikke for de gæster, der forsøger at komme frem til Dyrskuepladsen.

Foto: Dan Mariegaard

Det er næppe gået nogens næser forbi, at årets Tour de France starter i Danmark.

I går lød enkeltstarten i København – og i dag lørdag skal rytterne således spurte intet mindre end 202 kilometer, når ruten løber fra Roskilde til Nyborg.

Men særligt i Roskilde, hvor der lige nu afholdes Roskilde Festival, volder touren problemer. Trafikken forløber på ingen måde efter planen, og musikglade festivalgængere må spejde langt efter et tog.

SE og HØRs festivaludsendte har eksempelvis været mere end to timer om at rejse fra hovedstaden til Roskilde:

- Togene er så proppede, at de flere steder holder stille på stationen, uden et eneste menneske kan stige på.

Ifølge Berlingske blev situationen på et tidspunkt så kaotisk, at der opstod tumult ved stationen. Mange forsøgte at komme med toget - og ifølge Berlingske tyede flere til vold.

På nuværende tidspunkt er der imidlertid ro på situationen igen og tunnelen til perronerne er åben.

Artiklen fortsætter under billedet …

Trafikkaos på vej til Roskilde Festival

Festivalgæsterne må spejde langt efter et tog, der har plads til at tage dem med til musikpladsen.

Foto: Signe Fage

Det er både glade Tour de France-fans og festivalgæster, der er ofre for trafikkaosset. Men for sidstnævnte gruppe bliver ondt kun værre ved Roskilde station. Særligt for dem, der har endagsbillet til Dyrskuepladsen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det er nemlig ikke muligt for gæsterne at få udleveret deres armbånd ved festivalpladsen. I stedet skal de finde vej til Handelsskolen, hvorfra der således ikke kører busser videre til musikpladsen.

Hvis festivalgængerne skal gøre sig forhåbninger om at nå at få bare en smule ud af Roskilde Festivals sidste musikdag, må de altså snøre traveskoene og gå de to kilometer, der er mellem skolen og pladsen.

Sponsoreret indhold