Nyheder16. juli 2021

Voldsomme oversvømmelser: 12 handicappede druknede i deres senge

Tusindvis af mennesker er forsvundet, andre har mistet livet efter voldsomme oversvømmelser i Tyskland og Belgien.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/skaermbillede_2021-07-16_kl._14.29.32.png
 Foto: Ritzau Scanpix

De massive vandmasser, der i øjeblikket hærger i Tyskland og i Belgien, har nu kostet 12 handicappede mennesker livet.

I landsbyen Sinzig i delstaten Rheinland-Pfalz druknede 12 handicappede torsdag aften i deres senge, da vandet steg. De store mængder vand forhindrede personalet i at nå frem til deres hus.

Det skriver det tyske medie Bild.

Selvom bostedet ligger 100 meter fra floden Ahr, begyndte vandmasserne pludselig at strømme ind i landsbyen, så det ikke lykkedes at få hjælp til de 12 personer.

- Brandvæsnet bad om, at bygningen skulle evakueres. Men da vores medarbejder var på vej, kom flodbølgen, og han kunne ikke komme ud og hjælpe, siger direktøren for det privatejede bosted Stefan Möller.

- Det er frygteligt. Vores medarbejdere er traumatiseret, men de hjælper stadig så godt, de kan, fordi der også er andre beboere at tage sig af.

De massive oversvømmelser har i løbet af de seneste døgn kostet over hundrede mennesker livet. Flere steder er strømmen gået, og mobilnettet er nede.

Og i distriktet Bad Neunarhr-Arhweiler leder man fredag formiddag stadig efter omkring 1300 personer.

Lidt længere nordpå - i den tyske by Erfstadt-Blessem - er flere mennesker omkommet, efter vandmasserne har udløst et jordskred. Dødstallet er endnu ukendt, men nye luftfotos fra området viser, at store dele af området med både huse og marker er skredet.

Sponsoreret indhold