Nyheder11. oktober 2023

Voldsom nyhed: En raket fra Gaza har ramt et hospital

En raket fra Gaza har ramt et hospital i den israelske by Ashkelon, oplyser hospitalet

En raket fra Gaza har ramt et hospital i den israelske by Ashkelon.

Det oplyser hospitalet ifølge Reuters.

Samme melding kommer ifølge nyhedsbureauet AFP fra en unavngiven talsperson for hospitalet.

Raketten ramte børneafdelingen på Barzilal-hospitalet.

Til AFP oplyser talspersonen, at der ikke er sårede eller døde.

Meldingen om angrebet på Barzilal-hospitalet kommer, samtidig med at flere israelske medier skriver om, at luftalarmer er blevet aktiveret både i storbyen Tel Aviv og andre byer i det centrale Israel.

Både Hamas og Islamisk Jihad, der er en anden militant palæstinensisk organisation med base i Gaza, siger onsdag eftermiddag, at de har iværksat et større raketangreb mod Israel.

Ashkelon ligger ud til Middelhavet cirka fem kilometer nord for Israels grænse til Gaza.

Byen i det sydlige Israel har været udsat for flere raketangreb, siden den militante palæstinensiske bevægelse Hamas lørdag morgen indledte et storstilet angreb på Israel.

Siden lørdag morgen er mindst 1200 israelere blevet dræbt. Yderligere 2700 er meldt såret siden Hamas indledte sit overraskelsesangreb.

Gazas sundhedsministerium oplyste onsdag omkring middag, at 1055 palæstinensere har mistet livet livet i de israelske modangreb. Yderligere 5184 personer er blevet såret i angrebene.

Hamas angreb lørdag morgen Israel både fra luften og på landjorden. Ifølge den militante gruppe affyrede den 5000 raketter mod Israel på 20 minutter. Israel har berettet om halvt så mange raketter.

Krigere fra Hamas brød desuden gennem den ellers stærkt bevogtede grænse mellem Gaza og Israel. En israelsk festival nær grænsen blev angrebet, og Hamas indtog flere israelske byer og kibbutzer.

Israel har svaret igen ved at bombe hundredvis af mål i Gaza.

Landets premierminister, Benjamin Netanyahu, har advaret om, at Israels modsvar kun er begyndelsen på en krig, der vil "ændre Mellemøsten".

Sponsoreret indhold