5 friske: Volbeat slår Graham og Lego giver kæmpecheck til børnehospital

Foto: All Over

1. Volbeat slår Lukas Graham

Det er ikke kun Lukas Graham, der for tiden oplever den ene succes efter den anden i USA. Også et andet dansk band stormer frem på hitlisterne. Volbeat med sanger Michael Poulsen i front har således overhalet fristadsbandet Lukas Graham på den amerikanske hitliste.

På den netop offentliggjorte albumhitliste fra Guds eget land ligger bandet på en imponerede fjerdeplads – og det er altså foran store stjerner som blandt andre Adele, Rihanna og Ariana Grande.

Det seneste Volbeat-album ’Seal the Deal & Let’s Boogie’ udkom 3. juni, og siden har bandet stormet frem på hitlisterne – og ikke kun i USA. Også i lande som Sverige, Finland, Belgien, Tyskland, Schweiz og Østrig ligger Volbeat nummer ét. I Norge og Canada er det blevet til en andenplads.

Volbeat spiller i næste uge på Tinderbox-festivalen. Også Lukas Graham gæster den odenseanske festival. Mon I begge bands bliver et hit?

2. Folkemødet skydes igang – i silende regn

Fra i dag og ugen ud danner Bornholm rammen om dette års Folkemøde, og man forventer, at godt og vel 25.000 samfundsdebattører, politikere og andet godfolk til besøge solskinsøen i forbindelse med arrangementet. Men solskinsøen bor omdøbes til ”vandøen”, for vejrguderne har ikke tænkt sig at belønne bornholmerne og folkemøde-gæsterne med andet end silende regn.

- I alt vurderer vi, at Bornholm over de næste fem dage er den landsdel, som får mest regn – mere end 65 millimeter, siger meteorolog Mette Wagner ifølge DMI.

Men mon ikke det bliver et festligt folkemøde trods regn?

3. Lego giver kæmpecheck til børnehospital

Lego glæder ikke kun børn og barnlige sjæle – i går kom det nemlig frem, at legetøjsgiganten har doneret intet mindre end 600 millioner kroner til et nyt børnehospital, der skal ligge ved Rigshospitalet i København.

Det nye byggeri ved Rigshospitalet har fået navnet 'BørneRiget', og hospitalet vil i fremtiden sikre behandling i 'verdensklasse' for børn, unge, fødende og deres familier.

Fonden til minde om Legos stifter – Ole Kirk – har selv spyttet svimlende 600 millioner kroner i projektet, mens Region Hovedstaden betaler 1,4 milliarder kroner.

- Målet er, at det nye hospitalsbyggeri til børn, unge og fødende på Rigshospitalet skal bidrage til at udvikle hele det danske sundhedsvæsen i en helt ny retning, hvor patientbehandling er meget mere end at diagnosticere sygdom og give medicin, udtaler Sophie Hæstorp Andersen (S), regionsrådsformand i Region Hovedstaden.

4. HIV-ramte Sheen: Nogle ting sker af en årsag

Charlie Sheen var verdens bedst betalte tv-skuespiller, ind til sex, sprut, stoffer og skandaler smadrede hans karriere med en fyreseddel fra "Two and a Half Men".

I november sidste år blev skandalestjernen ramt af endnu et nyk nedad, da han stod åbent frem og fortalte, at han var hiv-smittet.

Diagnosen fik han tilbage i 2011, men efter at være blevet afpresset gik han på live-tv med historien, da han ikke længere kunne betale sine afpressere til at tie stille om sygdommen.

- Nogle ting sker af en årsag. Måske har alle de ting, jeg har gjort professionelt både af god og dårlig karakter, ført til en større opmærksomhed og en dybere mening, siger den 50-årige skuespiller åbenhjertigt til People.

- Det var sådan et pres og en stressfaktor, og jeg vidste ikke, hvor lettet jeg egentligt ville blive over at fortælle om det. Jeg er kun blevet mødt af kærlighed og støtte siden, lyder det videre fra Golden Globe-vinderen.

Læs hele interviewet her

5. Benløs sportsstjerne tilbage på anklagebænken

Retssagen mod Oscar Pistorius, der tilbage i februar 2014 skød og dræbte sin modelkæreste Reeva Steenkamp i parrets hjem i Sydafrika, er tilbage på anklagebænken. OL-stjernen står til at få minimum 15 års fængsel for mordet, der fandt sted Valentinsdag i 2014.

Onsdag forsøgte en tydelig berørt Oscar Pistorius – der også er kendt under navnet ’Bladerunner’ på grund af sine benproteser – at overbevise dommeren om, at han fortjener en mildere straf. Som en del af sit forsvar fjernede den tidligere sportsstjerne således sine benproteser for at vise dommeren, at han er ”skrøbelig”, når han ikke har sine benproteser på. S

tjernen havde ikke proteserne på, da han skød og dræbte Reeva Steenkamp i februar 2014. Selv har han gennem alle årene fastholdt, at han forvekslede sin kæreste med en indbrudstyv, og at han derfor affyrede de fire dræbende skud mod toiletdøren, fordi han følte sig ”truet og skrøbelig”, fordi han ikke havde sine benproteser på. Anklageren har hele tiden fastholdt, at han koldblodig myrdede sin kæreste efter et skænderi.

Oscar Pistorius får sin dom 6. juli.

Læs hvad der skete minut for minut på den skæbnesvangre dag her

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close