Nyheder8. januar 2017

Virkelighedens arvinger: Blackmailet og truet for millioner

Livet er ikke altid lige let selvom man har arvet familieformuen – med pengene følger nemlig alskens farer
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/niels_peter_louis-hansen.jpg
 PR Foto: Coloplast

I øjeblikket kører den danske dramaserie Arvingerne på sæson tre. Her er det interne stridigheder, der giver hovedpersonerne problemer. Men virkelighedens arvinger har det heller ikke let. Alt fra intriger og bitre familiestridigheder over vold, trusler og afpresning, kan følge i kølvandet på de mange penge.

Vi har taget et kig på historierne om personerne bag nogle af Danmarks største familieformuer.

Niels Peter Louis-Hansen står på magasinet Forbes liste over verdens 500 rigeste mennesker – og er en af Danmarks allerrigeste. Han er hovedaktionær i den danske medicinaludstyrsvirksomhed Coloplast, der er et af verdens største inden for produkter til intim sundhedspleje.

Forretningen har han arvet fra sin far Aage Louis-Hansen, der stiftede virksomheden i halvtredserne.

Ud over at familien Louis-hansen i dag ejer 44% af aktierne i plastikgiganten, er Niels Peter vurderet til personligt at være over 25 milliarder værd.

Desuden har han et privat lille anpartsselskab med en egenkapital på et trecifret millionbeløb og er også formand for den velgørende ’Aage og Johanne Louis-Hansens Fond’ der råder over mere end 12 milliarder – og i øvrigt også står som ejer af 10% af Coloplast.

Lang historie kort: Niels Peter er en ganske, ganske velhavende mand!

https://imgix.seoghoer.dk/niels_peter_louis-hansen_hus.jpg
 Foto: All Over Press

Afpresset for millioner
Og det var præcis det faktum, der gjorde ham til ofret for et bizart og brutalt hjemmerøveri en aften i marts 2015.

Den dengang 70-årige milliardær og hans kone sad i biblioteket i deres kæmpe strandvejsvilla, da der pludselig lød et brag.

Da de så op, blev de mødt af et uhyggeligt syn. En sortklædt mand med hætte og handsker står med noget, der ligner en pistol med lyddæmper, og kommanderer dem ned at ligge.

Ægteparret kan kun se lidt af hans ansigt og øjne.

Manden rækker Niels Peter en kuvert, og beder ham på engelsk om at læse indholdet.

Det er et trusselsbrev. I brevet fremgår det, at manden i stuen er en lejemorder, ansat af en 19-årige japansk kvinde, hvis familie angiveligt skulle være blevet kørt ihjel af milliardæren ved en trafikulykke året før.

Ingen grund til ikke at frygte det værste
Nu vil hun have hævn. Enten, overfører Niels Peter 2,5 millioner danske kroner til en konto, der står oplyst i brevet, eller også, så vil lejemorderen slå ham og familien ihjel.

Pigen i brevet eksisterer ikke. Hun er et påfund af den sortklædte mand, der heller ikke som sådan er lejemorder, men en 36-årig færing, der igennem længere tid har undersøgt hvilke danske familier, det ville være smartest at forsøge at afpresse for at finansiere sin fremtid i Canada.

Men det ved Niels Peter Louis-Hansen Ikke. Han har på dette tidspunkt ingen grund til ikke at frygte det værste, som han forklarede det senere i retten.

- Hvad sker der, når jeg har overført pengene? Spørger han sin overfaldsmand.
- Så går jeg, lød svaret.

Og det løfte holdt han.

Brugte sin egen konto

Så snart milliardæren via netbank havde overført de mange penge til den oplyste konto og bekræftet den usædvanlige transaktion over for sin bank via en SMS, ønskede røveren dem en god aften og forlod palæet på Vedbæk strandvej – dog med instrukser om, at der blev holdt øje med huset, og at familien ville blive slået ihjel, hvis de kontaktede politiet.

Rystet, men fattet, var det dog lige præcis, hvad Louis-Hansen gjorde. Fra husets sikkerhedsrum i kælderen.

Private vagtfolk og snart efter politiet var på pletten.
Opklaringsarbejdet var heldigvis ikke svært. For gerningsmanden havde valgt at bruge sin egen konto til afpresningen, og kunne derfor let spores, og snart efter anholdes.

Tager sine forholdsregler
Sagen fik derfor den lykkeligst mulige afslutning for ofrene.

Familien har dog efterfølgende taget deres forholdsregler.

Den anden gren af Coloplast-klanen, Niels Peters søster, Benedicte Find, klarer sig nemlig også ganske fortrinligt økonomisk.

Og måske er det netop på grund af erfaringerne fra røveriet, at hendes datter, Marie Louise Find, har købt Grevinde Alexandras tidligere pragtvilla i Svanemøllekvarteret i København.

Den 23 mio. kr. dyre hytte er nemlig bygget som noget nær et fort – så risikoen for, at noget som det, der overgik hendes onkel og tante, er noget nær minimal.

Sponsoreret indhold