Viralt27. januar 2023

Vagthund: At tage kage med på arbejde er lige så skadeligt som passiv rygning

En britisk forbrugervagthund revser både det at tage kage med på arbejde og tv-reklamer for fastfood, da det ifølge hende fremmer fedmeepidemien
Lækkert ser det ud, men ifølge en britisk vagthund er kage på arbejdet lige så skadeligt som passiv rygning. nbsp;
Lækkert ser det ud, men ifølge en britisk vagthund er kage på arbejdet lige så skadeligt som passiv rygning.
 Foto: Aller Media DK

Du ville nok rynke en smule på brynene, hvis din kollega fyrede op for en cigaret midt i kontorlandskabet. Anderledes glad ville du nok blive, hvis din kollega havde en kage med på arbejdet.

Men skal man tro professor Susan Jebb, der er formand for Food Standards Agency i Storbritannien, så er kagespisning på arbejdet lige så skadeligt som passiv rygning.

– Vi vil alle sammen gerne tænke, at vi er rationelle, intelligente, veluddannede mennesker, som kan tage oplyste valg hele tiden, vi undervurderer, hvor stor en indflydelse vores omgivelser har på os, forklarer hun til The Times og fortsætter:

– Hvis der ikke var nogen, der tog kage med på kontoret, så ville jeg ikke spise kage i løbet af dagen, men fordi der er nogen, der har kage med, så spiser jeg det. Så jeg har truffet et valg, men folk har også truffet valg om at gå ind i en pub fyldt med røg.

Hun mener, at vi skal anse folks spisevaner på samme måde, som vi ser på deres rygevaner:

– Med rygning er vi efter lang tid nået til et sted, hvor vi har forståelse for, at individet skal gøre noget, men vi kan gøre den indsats mere succesfuld ved at have nogle støttende omgivelser. Sådan har vi det stadig ikke med mad, forklarer hun.

Forbyd det!

I samme ombæring lufter professoren sine frustrationer omkring, at et forbud med at reklamere for fastfood er blevet forsinket:

– Reklamer betyder, at virksomhederne med flest penge får den største indflydelse på folks opførsel. Det er ikke fair, tordner hun og eksemplificerer ved, at man ofte ser reklamer for chokolade, men aldrig for blomkål.

Boris Johnson fremsatte i sin regeringsperiode et lovforslag, der forbød 2 for 1-tilbud på fastfood, ligesom det skulle være forbudt at reklamere for den usunde spise på tv før klokken 21. Det forslag udskød sundhedsminister Steve Barclay sidste måned til 2025.

I Storbritannien er hver fjerde voksen overvægtig – et tal, der er fordoblet på 30 år.

Sponsoreret indhold