Viralt19. december 2022

Sundhedsekspert med opråb: Forbyd tykke julemænd!

En australsk sundhedsekspert mener, at julemanden ikke skal fremstilles som en tyk person
Vi kender julemanden som en velpolstret mand, men en sundhedsekspert mener, det sender et uheldigt signal til børn, der lærer at koble glæden ved jul med et stort madindtag. nbsp;
Vi kender julemanden som en velpolstret mand, men en sundhedsekspert mener, det sender et uheldigt signal til børn, der lærer at koble glæden ved jul med et stort madindtag.
 Foto: MEGA

Vi kender julemanden som en tyk mand med hvidt skæg klædt i rødt og hvidt, men står det til en australsk sundhedsekspert, så burde den kaneflyvende gaveuddeler ikke fremstilles som værende tyk.

Det er sundhedsekspert dr. Vincent Candrawinata, der til news.com.au argumenterer for, at stormagasiner og andre instanser, der benytter en julemand til at sprede juleglæde, ikke skal stoppe personen ud med puder, så han fremstår som en tyk person.

Sundhedseksperten fremhæver, at "tynd ikke er lig med sund", men påpeger det uheldige i, at børn lærer koblingen mellem glæden ved jul med et usundt indtag af mad.

– For mange af os, mig selv inkluderet, er det et af vores tidligste, mest glade barndomsminder, og jeg tror, det kan have en stor effekt på børn, når de ikke ser koblingen mellem en glædelig jul og trangen til at overspise mad og drikkevarer, lyder det fra dr. Candrawinata.

Sundhedseksperten fremhæver også en anden juletradition, som kan være problematisk. I angelsaksiske lande har man nemlig tradition for at stille mælk og småkager frem til julemanden.

– Måske kan forældre starte samtalen med børnene ved at efterlade røde og grønne æbler, hvilket er julefarver, til julemanden som et sundere alternativ. For når alt kommer til alt, så skal vi starte et sted, slår han fast og henviser til, at man i Canada tilbage i 2012 forbød julemanden fremstillet med en pibe.

– Hvis Santa kan droppe én usund vane, så kan det måske være begyndelsen til noget bedre. At man viser børn, at de kan være glade og sunde uden at være overvægtige.

Sponsoreret indhold