Viralt17. april 2024

Rene og Linda endt med GIGANTISK regning efter ferie – på grund af fejl, som mange begår

En amerikansk turist er endt med en gigantisk regning, efter han glemte en meget vigtig ting under sin ferie til Schweiz
Amerikanske Rene endte med en gigantisk regning, efter han glemte en meget vigtig ting under sin ferie til Schweiz
Amerikanske Rene endte med en gigantisk regning, efter han glemte en meget vigtig ting under sin ferie til Schweiz
 Foto: ABC Action News

Der er god grund til at huske én særlig ting, hvis man skal på ferie til et eksotisk land – for ellers kan det blive en rigtig, rigtig dyr tur.

Det har denne amerikanske turist hvert fald sandet. Helt konkret endte Rene Remund og hans hustru Linda med en gigantisk regning på over 980.000 danske kroner – slet og ret fordi de glemte at slå mobildata fra.

Det skriver ABC Action News.

De amerikanske turister valgte i september at sætte kurs mod smukke Schweiz. Med sig havde de naturligvis deres mobiler.

Rene Remund fortæller til ABC Action News, at hans teleselskab var bekendt med, at han rejste over Atlanterhavet og til Europa.

Han fortæller således, at han havde henvendt sig til dem og fortalt, at han agtede at bruge sin mobil på turen. De havde - fortæller Rene Remund - givet ham grønt lys.

Derfor brugte han ikke kun sin mobil til at forevige de smukke landskaber og byer. Han brugte også mobilen til at sende de adskillige billeder til venner og familie. I alt havde han brugt 9,5 gigabyte data, mens han var i Schweiz.

Og det endte altså med at blive svinedyrt for Rene og hans hustru.

Det var dog først, da han kom hjem, at sandheden gik op for ham.

– Jeg fik min mobilregning fra T-Mobile, og den var ikke slem, for jeg læste det som $143, fortæller Rene Remund til ABC Action News.

Men da han ville betale, gik alvoren – og sandheden – op for ham. Han havde nemlig glemt et par nuller på regningen. I virkeligheden lå den nemlig på $143.000. Det svarer til over 980.000 danske kroner.

– Jeg kiggede på regningen og udbrød: “Undskyld mig? Er I sindssyge?”, fortæller en chokeret Rene Remund.

Han tog straks kontakt til sin mobiludbyder for at få sagen opklaret. Rene Remund hævdede nemlig, at han havde fået grønt lys af sit mobilselskab til at bruge mobilen – uden at ende med så voldsom en regning, vel at mærke.

Ganske overraskende valgte T-Mobile at annullere regningen – dog først efter at ABC Action News også havde forlangt at få klarlagt i detaljer, hvordan mobilselskabet havde informeret Rene Remund inden afrejse.

Amerikaneren blev selvsagt noget lettet over at slippe for regningen – og så glemmer han nok ikke at få helt styr på mobilen, inden han rejser afsted næste gang.

Gode råd til rejsen

Forbrugerrådet Tænk har tidligere givet gode råd til ”billig” brug af mobilen under ferier. Her kan du læse et udpluk af rådene:

Kontakt dit teleselskab før afrejse. De kan oplyse dig om, hvad det koster at sms’e, ringe og bruge data i det land, du skal rejse til. Det er ekstra vigtigt at vide, hvis du rejser uden for EU – fordi priserne kan være meget høje.

Download indhold som film, musik og podcasts via wi-fi, før du tager afsted. Så sparer du penge på dataroaming undervejs, og du kan nyde indholdet i flyet eller bilen på vej på ferien.

Er du på færger og krydstogtsskibe, risikerer du, at dit opkald går via satellit, og det er meget dyrt. Sæt derfor mobilen på flyfunktion.

Undgå dataroaming ved at slå dataroaming fra i indstillingerne i din telefon. Vil du tjekke mails, Facebook eller danske nyheder, så find et gratis wi-fi-netværk og log på.

Sms’er med en hilsen og en solskinssmiley fra ferien kan koste mere, end du lige regner med.

Få alle tips lige her

Sponsoreret indhold