Viralt20. august 2022

Rebecca har sjældent syndrom: Kun det ene bryst er vokset

En ung, britisk kvinde hitter på TikTok, fordi hun åbenhjertigt og ærligt fortæller om sin sjældne lidelse, der gør, at hendes frontparti er noget usymmetrisk
Babs
Rebecca og hendes ene bryst hitter på TikTok.
 Foto: TikTok / @Beccabutcherx

Da Rebecca Butcher, der i dag er 25 år gammel, kom i puberteten, lagde hun mærke til, at hendes bryster ikke voksede i det samme tempo.

Mens hendes højre bryst voksede og voksede, forblev hendes venstre side noget flad.

Da den bekymrede teenager tog til lægen, fik hun at vide, at hun ikke var fuldt udviklet endnu, og at det var meget normalt, at en kvindes bryster ikke havde den samme størrelse.

– Jeg stoppede min bh med sokker og have højhalsede trøjer på, fordi jeg ikke ville have, nogen vidste det, fortæller hun på sin populære TikTok-profil.

Da Rebecca ikke kunne få svar hos sin læge, tyede hun til Google, der dog gav nogle tvivlsomme svar på søgetermen "ét bryst".

Sjælden lidelse

Efter at have frasorteret de værste søgninger, kom Rebecca frem til, at hun muligvis havde Poland Syndrome.

Den sjældne lidelse, som er medfødt, gør, at der ikke udvikler sig brystmuskulatur i den ene side af kroppen. Hos kvinder kan det vise sig ved, at det ene bryst ikke udvikler sig som det andet.

Da hun præsenterede lidelsen for sin læge, var vedkommende ikke afvisende, men lægen erkendte blankt, at han ikke vidste meget om lidelsen og sendte derfor Rebecca videre til en specialist.

Efter at have rundet hele 11 specialister, der ikke kunne give hende svar, oprettede Rebecca en TikTok-profil i håb om, at hun på denne måde kunne finde ligesindede.

Her har hun mødt et hav af forståelse fra hendes nu 27.000 følgere, og hendes videoer hitter – en af hendes videoer er i skrivende stund set mere end 3,4 mio. gange.

– En af mine venner havde det. Hun er den første person, jeg nogensinde har mødt med det. Hendes er ikke så fremtrædende. Hun fik implantat, så de passede sammen, lyder det i en kommentar.

Rebecca Butcher slår dog fast, at hun ikke ønsker at få implantater for at opnå et mere symmetrisk udseende – også selv om adskillige læger har tilbudt det.

Sponsoreret indhold