Viralt23. februar 2023

Nyt studie: Cola-drikning kan give større testikler

Et kinesisk studie viser, at coladrikkere har større testikler end vanddrikkere
Skal du ned og hamstre cola?
Skal du ned og hamstre cola?
 Foto: Jens Christian Top/Ritzau Scanpix

Cola slukker tørst og kvikker op, men kinesiske forskere har fundet frem til en noget uventet "bivirkning" – i hvert fald for de mandlige coladrikkere.

I et nyt studie publiceret i tidsskriftet Acta Endocrinol har forskere fra Northwest Minzu University i Kina påvist en sammenhæng mellem colaindtag og testikelstørrelse.

Forskerne kom frem til det opsigtsvækkende resultat, da de lod 150 voksne han-mus drikke cola – både Coca-Cola og Pepsi – i to uger.

Undervejs vejede og målte forskerne musenes testikler, og her kunne de altså konkludere, at de mus, der drak 100 procent cola havde større testikler end de mus, der drak 100 procent vand.

Ydermere blev der taget blodprøver fra de coladrikkende mus, og de viste også, at testosteronniveauet hos de coladrikkende gnavere var højere end dem på vandvognen.

Inden du skynder dig ud og hamstrer den brune læskedrik, så påpeger forskerne dog, at der skal store mængder cola til, før man ser en effekt.

Den brusende drik er desuden sat i sammenhæng med overvægt, sukkersyge og syreskade på tænderne, så derfor er det måske ikke det værd, at bælge cola for at få større boller.

Sponsoreret indhold