Viralt11. april 2024

Niels Brock dropper dresscode til gallafest: 1. g'er skulle have 'korte' kjoler på

Handelsgymnasiet Niels Brock i København dropper nu dresscoden til årets gallafest, efter at den har skabt både røre og debat
Niels Brock i København dropper nu dresscoden til årets gallafest, efter at den har skabt både røre og debat
Niels Brock i København dropper nu dresscoden til årets gallafest, efter at den har skabt både røre og debat
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Lange kjoler, knælange kjoler – og så korte kjoler. Det har været dresscoden, når eleverne på Niels Brock skulle til gallafest.

Men netop dresscoden har nu skabt så meget røre og debat, at handelsgymnasiet i København har valgt at trække invitationerne – og dermed dresscoden – tilbage.

Det skriver Politiken.

Det var en elev, der onsdag kritiserede kjolekravene i et debatindlæg i Politiken.

Her satte eleven Ella Novotny spørgsmålstegn ved, at 1-.g'erne skal have 'kort kjole' på, 2. g'erne 'knælang kjole', mens 3. g'erne må bære 'lang kjole'.

”Det er en overtrædelse af kvinders frihed”, skriver Ella Novotny i sit debatindlæg, der altså nu har fået gymnasiet til at reagere og trække dresscoden tilbage.

Gallainvitationerne og dresscoden er nu blevet fjernet fra blandt andet de sociale medier. Til avisen siger Gitte Vestergaard, der er direktør for forretningsudvikling på gymnasiet, at skolens ledelse reagerer prompte, da man blev bekendt med sagen:

– Lige så snart det blev gjort os bekendt, fjernede vi plakater og opslag med det samme. Og vores rektor, Dorthe Møller, siger, at hun selvfølgelig burde have set det noget før, men at det desværre har ligget der nogle dage, siger hun til Politiken.

Sponsoreret indhold