Viralt1. september 2022

Lyndsi er "allergisk over for tyngdekraft": Må ligge ned 23 timer i døgnet

Amerikanske Lyndsi Johnson kan ikke stå op i mere end tre minutter ad gangen, før hun får det dårligt
Lyndsi
– Jeg havde aldrig troet, at jeg som 28-årig måtte sidde ned og tage brusebad, lyder det fra Lyndsi Johnson, der lider af en meget sjælden sygdom.
 Foto: Instagram / @officiallyndsi

Når man er 28 år gammel, er der normalt fuldt fart på programmet.

Kalenderen er oftest fyldt med aftaler om fester, koncerter og andre sociale arrangementer, men sådan er det ikke for 28-årige Lyndsi Johnson fra Maine i USA.

Metro skriver om den unge, amerikanske kvinde, der med sin egen formulering er "allergisk over for tyngdekraft".

– Jeg kan ikke stå op i længere end tre minutter ad gangen uden at få det dårligt, kaste op eller besvime, beskriver den unge kvinde sin hverdag og tilføjer:

– Jeg har det meget bedre, når jeg ligger ned. Jeg ligger i sengen hele dagen – op til 23 timer om dagen.

Lyndsi lider af den sjældne lidelse postural tachycardia syndrome (PoTS), der gør, at hendes hjerterytme af uforklarlige årsager stiger unormalt, når hun står op eller sidder.

Hendes symptomer begyndte tilbage i 2015 med smerter i maven og ryggen og eskalerede over årene til, at hun kastede op og besvimede flere gange om dagen.

Først syv år senere har hun fået sin diagnose, og hun fortæller nu om sin lidelse på Instagram og TikTok.

Lyndsi bliver behandlet med betablokkere, som har reduceret besvimelserne til "kun" tre gange om dagen. Hun kan dog ikke passe sit arbejde som flymekaniker, og hun er afhængig af, at hendes mand hjælper hende med daglige gøremål som at køre bil og samle ting op fra gulvet.

– Tæppet er blevet revet væk under mig. Jeg er gået fra super aktiv til at skulle ligge ned hele dagen. Jeg kan ikke gøre alt det, jeg plejede, og det har jeg med tiden også lært at acceptere, fortæller Lyndsi om sin sygdom.

Sponsoreret indhold