Viralt27. marts 2023

Kæmpe shitstorm på amerikansk skole: Forældre klager over nøgen statue i undervisningen

En rektor på en skole i Florida er blevet tvunget til at forlade sin stilling, efter en lærer viste sine elever i 6. klasse et foto af David-skulpturen
Her ses Angela Merkel og Matteo Renzi foran den ikoniske David-skulptur i Firenze tilbage i 2015. nbsp;
Her ses Angela Merkel og Matteo Renzi foran den ikoniske David-skulptur i Firenze tilbage i 2015.
 Foto: Antonio Calanni/AP/Ritzau Scanpix

Michelangelo skabte i starten af 1500-tallet David-skulpturen, der i kunstkenderes øjne står som noget af det ypperste inden for renæssancekunst.

Men en gruppe forældre, der har børn i 6. klasse på Tallahassee Classical School i Florida, kan bestemt ikke se de kunstneriske kvaliteter ved Michelangelos mesterværk.

Medier som CNN og The Telegraph beskriver således, at skolens rektor er blevet tvunget til at trække sig fra sin stilling, efter tre forældre klagede over, at deres børn i 6. klasse fik vist billeder af den over fem meter høje statue af David fra bibelhistorien om David og Goliath.

Barney Bishop III, der er formand for skolens forældrebestyrelse, fortæller til CNN, at det er fast procedure, at klassens lærer udsender et varsel om, at billedet af den nøgne statue vil blive vist i undervisningen, men at det ikke skete denne gang.

Det strider mod delstaten Floridas kontroversielle lovgivning kaldet "Parental Rights Education Bill", hvor der ved lov er sat grænser for, hvad lærere må sige i klasseværelset om seksualitet, køn og andet, der hører privatlivet til.

Barney Bishop III mener, at børnene fortsat skal præsenteres for David-skulpturen, men at det måske skal være fra overkroppen og op. Desuden understreger formanden for forældrebestyrelsen, at forældrene skal advares på forhånd, inden kunstklassikeren vises frem i klasselokalet.

Sponsoreret indhold