Viralt17. april 2024

Gav deres 9-årige søn et kæledyr – få uger senere fortrød de nok en smule

Et amerikansk forældrepar fortrød formentlig en smule, at de gav deres niårige søn en blæksprutte som kæledyr. For familien anede ikke, at sprutten var gravid - og måneder senere var der pludselig 50 mere
En amerikansk familie købte en blæksprutte som kæledyr – og fik noget af et chok efter et par uger.
En amerikansk familie købte en blæksprutte som kæledyr – og fik noget af et chok efter et par uger.
 Foto: Privat

Et kæledyr med otte arme og et sæt flotte og store øjne? Det lyder måske både lokkende og legende let, men vent nu liiiige lidt!

Der er nemlig god grund til at være varsom, hvis du overvejer at anskaffe dig en blæksprutte som kæledyr.

For en amerikansk familie fra Edmund, Oklahoma har bogstavelig talt fået hænderne fulde på grund af det besynderlige bløddyr, og lige nu skriver adskillige medier den besynderlige historie.

Det skriver det amerikanske medie Washington Post.

Cameron Clifford fortæller til det amerikanske medie, at hans niårige søn længe havde plaget om at få en blæksprutte. I oktober havde sønnen så plaget længe nok, og farmand købte et ottearmet kæledyr.

Der gik dog ikke mange uger, før Terrance – som blæksprutte nu hedder – kom med sin første overraskelse: Det lignede umiskendeligt, at Terrance havde æg i mavsen.

Det undrede Cameron Clifford en smule. Han havde nemlig købt blæksprutten i den tro, at det var en han. Nu viste det sig, at Terrance var en hun – og at hun altså havde ubefrugtede æg i maven.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-04-17/Skaermbillede-2024-04-17-kl.-13.24.58.png
Ikke bare én, men hele 50 små blækspruttebabyer.
 Foto: Privat

I februar kom så næste overraskelse – og denne gang var det ikke en lille én af slagsen. Pludselig gik der nemlig hul på ét af æggene, og vupti: Nu svømmede der pludselig en miniudgave af Terrance rundt. Æggene var altså befrugtede.

– Jeg skreg bare efter min kone, fortæller 36-årige Clifford til Washington Post.

Kort efter var der ikke bare én, men hele 50 små babyblæksprutter. Lyslevende og klar til at indtage livet hos familien Clifford.

– Jeg blev sindssygt stresset, for nu følte vi pludseligt, at vi skulle tage os af alle disse babyer, tilføjer kæledyrsejeren overfor mediet.

Og det har da heller ikke været en legende let eller billig opgave at holde liv i de små sprutter.

Faktisk vurderer den amerikanske familie, at de har brugt, hvad der svarer til prisen for en brugt bil, på at passe og pleje de 50 unger.

Det har dog også været en livsbekræftende opgave, fortæller Cameron Clifford, der jævnligt deler videoer af de mange blæksprutter på sin TikTok-profil, der følges af over 400.000.

– Jeg tror også, det er noget, som mange mennesker har brug for, fordi der er så mange dårlige nyheder i verden.

Han lægger dog ikke skjul på, at det er hårdt arbejde at være ejer af både blækspruttemor og 50 babyspruttebørn.

– At have en blæksprutte er svært. Det er besværligt og dyrt. Det er vådt. Det er alt ovenstående. Så du bør ikke gøre det, hvis du ikke er parat til at gøre det til fulde.

Midt i glæden er der dog nu også triste meldinger fra familien. For det første er flere af de små blækspruttebabyer døde – formentlig af helt naturlige årsager. Men ikke mindst er moren, Terrance, døende.

– Hun befinder sig tydeligvis i sine sidste dage, fortæller Cameron Clifford til mediet.

Det er dog ikke unormalt eller uventet.

Blæksprutter dør nemlig kort efter, at de har ynglet.

Sponsoreret indhold