Viralt11. marts 2024

Folk undrer sig: Hvorfor har Charlotte STADIG ikke født?

Rokken Charlotte har stadig ikke født, så den opsigtsvækkende graviditet fortsætter med at trække overskrifter
Ultralydsbilleder viser, at Charlotte ER gravid, men ingen forstår altså hvordan det er sket.
Ultralydsbilleder viser, at Charlotte ER gravid, men ingen forstår altså hvordan det er sket.
 Foto: Privat

LÆS OGSÅ: I chok: Charlotte ER gravid?!

De sidste måneder har personalet i Aquarium & Shark Lab ventet i spænding på én særlig begivenhed: At ét af akvariets mest elskede beboere – rokken Charlotte – blev mor.

Men det lader til, at personalet skal vente lidt endnu. I hvert fald er der intet, der lige nu tyder på, at rokken Charlotte har tænkt sig at føde lige i dette sekund.

Personalet har ellers holdt vejret i spænding, siden man tilbage i september konstaterede, at rokken var i lykkelige omstændigheder. For graviditeten er ikke bare en fantastisk nyhed – det er også en ganske uforståelig nyhed.

De sidste otte år har rokken nemlig boet uden artsfæller i sit store bassin i North Carolina. Så hvem har gjort Charlotte gravid, lyder det helt store spørgsmål?

https://imgix.seoghoer.dk/2024-03-11/skaermbillede-2024-03-11-kl.-08.46.19.png
Rokken Charlotte.
 Foto: Aquarium & Shark Lab

Indtil nu er svaret ubesvaret, men Aquarium & Shark Lab bekræfter, at Charlotte altså ER gravid. I september blev Charlotte nemlig første gang undersøgt, efter hendes mave pludselig begyndte at vokse. Og her konstaterede man altså, at hun mod alle odds var blevet gravid.

Siden er hun så blevet ultralydsscannet ad flere omgange, og her har personalet kunne se med egne øjne, at der altså ”svømmer” tre til fire små unger rundt inde i hendes mave.

Ungerne vokser støt, og derfor mener personalet, at det altså blot er et spørgsmål om kort tid, før Charlotte bliver mor. I naturen plejer rokker som Charlotte at være drægtige i omkring tre måneder, men Charlotte har altså allerede båret rundt på de små unger i over fem måneder.

Den opsigtsvækkende graviditet har naturligvis affødt en hel del opmærksomhed i North Carolina – og mange er ikke sene til at konkludere, at Charlotte venter sine små unger sammen med en vaskeægte haj! Rokken bor nemlig sammen med flere hajer i bassinet, og derfor mener flere altså, at det må være forklaringen.

Personalet i akvariet siger, at det kan være forklaringen, men de nævner også en anden – og nok også mere realistisk – forklaring: Charlotte er godt i gang med en jomfrufødsel.

En jomfrufødsel i dyreverden kaldes også for partenogenese. Det er en sjælden – men altså ikke uset hændelse – hvor ubefrugtede æg hos et dyr kan udvikle sig til fostre uden at have været i nærheden af en sædcelle.

Ulempen ved jomfrufødsler er dog ofte, at afkommet bliver en genkopi af sin mor.

Om det bliver tilfældet for Charlottes babyer – eller om vi får små rokkehajer at se – må tiden vise.

Aquarium & Shark Lab lover, at de vil opdatere med nyt, så snart Charlotte har født. Du kan følge med på akvariets Instagram her.

Sponsoreret indhold