Viralt2. marts 2023

Britisk politiker afslører corona-dilemma: Skulle alle katte aflives?

Regeringen frygtede, at katte kunne sprede den frygtede virus fra husstand til husstand, og derfor overvejede man, om landets katte skulle aflives
En britisk politiker afslører nu, at regeringen kort overvejede, om alle katte skulle aflives, da corona gjorde sit indtog i landet. nbsp;
En britisk politiker afslører nu, at regeringen kort overvejede, om alle katte skulle aflives, da corona gjorde sit indtog i landet.
 Foto: Monika Skolimowska/AP/Ritzau Scanpix

I Danmark skete det rent faktisk: Statsminister Mette Frederiksen beordrede alle mink aflivet, efter en mutation skabte frygt for, at Danmark ville blive et ny epicenter for coronavirus.

Og også hos vores naboer mod vest måtte Storbritanniens politikere gøre sig svære overvejelser. Her var det dog et helt andet dyr, der blev udset som "syndebuk".

Ifølge Metro fortæller den konservative overhuspolitiker Lord Bethell i et interview på Channel 4 News, at regeringen kort overvejede, om landets katte skulle lade livet for at hindre spredningen af den smitsomme virus.

– Vi må ikke glemme, hvor lidt vi vidste om sygdommen dengang, forklarer han om perioden tilbage i 2020, hvor virussen netop var kommet til landet.

– Der var et øjeblik, hvor vi var usikre på, hvorvidt husdyr kunne sprede sygdommen, fortsætter han.

Skal de alle dø?

Og så er det, at Lord Bethell afslører den vanvittige plan, som den britiske regering momentant havde på tegnebrættet:

– En kort overgang var der denne idé om, at vi skulle bede befolkningen om at udrydde alle katte i Storbritannien, afslører han og tilføjer:

– Kan du forestille dig, hvad der ville være sket, hvis vi ville gøre det?

Lord Bethell, der dengang arbejdede for den britiske sundhedsminister, afslører dog, at der hurtigt kom andre boller på suppen:

– I et kort øjeblik pegede noget mod det, men så undersøgte vi det nærmere og lukkede ned for planen, afslutter han.

Sponsoreret indhold