Viralt20. december 2022

Bager med VARM gestus: Brug min ovn til andestegen

En bager i Broby på Fyn spreder varme – bogstaveligt talt – i en kold tid
Bageren i Broby på Fyn har allerede fået clearet sit velgørende tiltag af Fødevarestyrelsen og er nu klar til at fylde ovnene med and og flæskesteg. nbsp;
Bageren i Broby på Fyn har allerede fået clearet sit velgørende tiltag af Fødevarestyrelsen og er nu klar til at fylde ovnene med and og flæskesteg.
 Foto: Facebook / @byensbagerbrobyaps

"Skal vi spare energi sammen juleaften i Broby?"

Under denne overskrift har den lokale bager i Broby igangsat et initiativ, der skal holde elregningen nede for byens borgere.

Bageren har nemlig tilbudt at lægge ovn til, at folk kan få tilberedt deres juleand eller flæskesteg i bagerbutikkens industrielle bagerovn, i stedet for at alle fyrer op for deres ovne i julehjemmene.

Allerede tilbage i september luftede bageren sin idé, og i skrivende stund er én ud af to ovne fuldt bookede. Det betyder, at der pt. er 20 husstande, der har lagt billet ind på at få stegt juleanden og/eller flæskestegen hos bageren.

Og hvad koster det så, tænker du? Af bagerens Facebook-opslag fremgår det, at den fornemme service skam er ganske gratis, men vil man give "en lille skilling", vil de blive doneret videre til den lokale Røde Kors.

Ydermere har det noble initiativ spredt sig som ringe i vandet: Der skal nemlig steges 35 kg flæskesteg til hjemløse i Odense.

– Mon ikke jeg også finder lidt brød og kage, de kan få med hjem til at forsøde julen med, lyder det fra bageren i Broby.

Sponsoreret indhold