Viralt31. oktober 2023

Andreas har overlevet længst uden mad og drikke: Her er hans VANVITTIGE historie

Østrigske Andreas Mihavecz er indehaver af en uhyggelig – og ikke mindst uønsket – verdensrekord: Han har levet længst tid uden mad og drikke
Da Andreas Mihavecz  var ganske ung, blev han ved en grufuld fejl efterladt låst inde i en fængselscelle uden mad og drikke – i 18 mareridtslange dage.
Da Andreas Mihavecz var ganske ung, blev han ved en grufuld fejl efterladt låst inde i en fængselscelle uden mad og drikke – i 18 mareridtslange dage.
 Modelfoto: Colourbox

Ifølge videnskaben kan et menneske klare sig tre uger uden mad – og tre dage uden vand.

Med andre ord burde østrigske Andreas Mihavecz for længst være død. For da han var ganske ung, blev han ved en grufuld fejl efterladt låst inde i en fængselscelle uden mad og drikke – i 18 mareridtslange dage vel at mærke.

Den uhyggelige sag tog sin begyndelse 1. april 1979. Her blev den dengang 18-årige østriger anholdt i forbindelse med en bilulykke, hvor han var passager.

Politiet tog ham med til en detention i den lille by Höchst. Men her opstod der en grufuld fejl. For hele tre betjente – der burde have ansvaret for ham – glemte ham. Hver betjent troede, at én af de andre havde løsladt ham. Det var desværre ikke tilfældet.

I stedet sad den unge mand efterladt i en celle uden hverken mad eller vand. Og her sad han i 18 lange dage, før politiet opdagede den grufulde fejl. Da de åbnede døren til cellen, var Andreas i live – men kun lige knap.

Den unge mand blev hastet til hospitalet, og det tog ham to uger at blive rask nok til at vende tilbage til sit arbejde som murerlærling. Han fortalte, at han havde overlevet ved at slikke kondensvandet af væggene i sin celle. Dét og det faktum, at den 18-årige fyr var sund og rask – og at cellen hverken var for kold eller varm – var formentlig årsag til, at han mod alle odds overlevede.

To år senere fik Andreas 250.000 schilling i erstatning. Det svarer til omkring 134.000 kroner.

Sponsoreret indhold