Viralt31. januar 2024

28-årige Lauren Hoeve har fået aktiv dødshjælp: Hyldes for sine sidste ord

En 28-årig hollænder er død efter at have modtaget aktiv dødshjælp. Nu hyldes hun for de ord, hun som det sidste delte på det sociale medie X
28-årige Lauren er død efter at have modtaget aktiv dødshjælp. Nu hyldes hun for de ord, hun som det sidste delte på det sociale medie X.
28-årige Lauren er død efter at have modtaget aktiv dødshjælp. Nu hyldes hun for de ord, hun som det sidste delte på det sociale medie X.
 Foto: Privat

LÆS OGSÅ: Knæk Cancer: Du SKAL læse hendes sidste ord

Hun burde have hele livet foran sig. Men blot 27 dage inde i det nye år sluttede livet for Lauren Hoeva.

Her valgte den 28-årige kvinde fra Holland at takke ja til aktiv dødshjælp, efter hun i flere år havde kæmpet en hård og ulige kamp mod den kroniske og invaliderende sygdom myalgic encephalomyelitis (også kendt som ME).

Nu hyldes Lauren for de ord, som hun delte på det sociale medie X 27. januar – altså samme dag som livet sluttede for hende.

”Tak for kærligheden alle sammen. Jeg vil tage et lidt længere hvil og være sammen med mine kære. Nyd den sidste morbide meme fra mig”, skrev 28-årige Lauren i sit opslag, hvor hun havde delt et billede af et barn, der iført solbriller giver tommelop til teksten ”Mig, der bliver aflivet”.

Flere kalder det ”klassisk Lauren” at dele sådan et billede – og så er der ikke mindst mange, der hylder hende for at være så positiv, livsglad og rolig i sine sidste øjeblikke.

Fakta

ME – Myalgisk encephalomyelitis – er en kronisk, svært funktionsnedsættende, neuroimmun sygdom.

ME kendetegnes ved PEM (Post Exertional Malaise), som står for anstrengelsesudløst sygdoms- og symptomforværring og udmattelse efter blot mindre fysisk eller mental anstrengelse.

Mange har også:

• Koncentrationsproblemer, “hjernetåge”, hovedpine

og nedsat ordparathed

• Søvnforstyrrelser

• Maveproblemer og intolerancer over for madvarer

som gluten, fructose og lactose

• Muskel- og ledsmerter

• Influenzalignende symptomer

Fakta: ME-foreningen

Foruden opslaget på X nåede Lauren også at dele tanker om livet og døden på sin blog. Her opfordrer hun alle til at favne livet og huske på nogle vigtige livspunkter:

Bed om hjælp, hvis du har brug for det. Skriv dagbog og notér smukke ord og øjeblikke, der kan varme på en kold dag. Vær ærlig – overfor både dig selv og andre. Vær dig selv – der er ingen andre, der er bedre til det!

Og så lyder det vigtigste råd fra Lauren: Se efter lyset og lyspunkterne!

- Det, der har hjulpet mig meget gennem årene (før og under ME) har været at fokusere på de smukke ting i livet, uanset hvor små de er.

- Selv nu, hvor jeg er meget syg, er der stadig lyspunkter. På disse dårlige dage kan det være meget rart at bruge et øjeblik på at tænke på fuglens sang, en dejlig drøm eller en sjov tanke.

Sponsoreret indhold