Viralt23. april 2024 (opd. 23. april 2024)

28-årig får lov til at dø - selv om hun ikke er fysisk syg

En 28-årig kvinde har fået grønt lys til at begå assisteret selvmord
28-årige Zoraya ter Beek har fået grønt lys til at begå assisteret selvmord – dét til trods for, at hun ikke lider af nogen fysiske sygdomme.
28-årige Zoraya ter Beek har fået grønt lys til at begå assisteret selvmord – dét til trods for, at hun ikke lider af nogen fysiske sygdomme.
 Foto: Privat

LÆS OGSÅ: På onsdag skal 23-årige Lily dø

Hun er smaskforelsket i sin kæreste og elsker sine to katte.

Alligevel har 28-årige Zoraya ter Beek taget en hjerteskærende beslutning: Til maj vil hun få hjælp til at begå assisteret selvmord – dét til trods for, at hun ikke lider af nogen fysiske sygdomme.

Det skriver New York Post.

Zoraya ter Beek er så hårdt plaget af depressioner, autisme og en borderline-diagnose, at hun har fået grønt lys af myndighederne til at slutte sit liv.

Hun fortæller ifølge New York Post, at hun besluttede at søge om assisteret selvmord, efter at hendes læger havde fortalt hende, at der ikke var mere at gøre.

- Jeg var meget tydelig, at hvis det ikke blev bedre, ville jeg ikke mere, fortæller den 28-årige kvinde ifølge New York Post.

HAR DU DET SVÆRT?

Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen.

Ring til Livslinien på 70 201 201.

Livslinien har åbent året rundt fra 11-05.

Hun planlægger derfor at få hjælp til at tage sit liv i maj. Planen er, at hun vil afslutte sit liv, mens hun ligger hjemme på parrets sofa. Planen er også, at hendes 40-årige kæreste vil være ved hendes side til det sidste.

- Lægen vil tage sig god tid. Det er ikke sådan, at de bare valser ind og siger ”Læg dig ned”. Det er ofte noget med, at vi lige tager en kop kaffe først for at få nerverne på plads og for at få skabt en god atmosfære, fortæller Zoraya ter Beek og tilføjer:

- Så vil hun spørge mig, om jeg er klar. Jeg vil tage plads på sofaen. Igen vil hun spørge mig, om det er dette, jeg vil, og så vil hun gå i gang med procedurerne og ønske mig en god rejse. Eller i mit tilfælde vil hun ønske mig en god lur, for jeg hader, når folk siger ”god rejse”. For jeg skal ikke nogen steder hen.

Holland var det første land i verden til at gøre aktiv dødshjælp samt assisteret selvmord lovligt. Det skete i 2001 og trådte i kraft året efter. Siden har flere lande gjort det samme.

I maj 2002 blev det således legaliseret i Belgien, og i 2008 kom turen så til Luxembourg. Aktiv dødshjælp blev tilladt i Colombia i 2014, i Canada i 2016, i New Zealand i 2019 og senest i Spanien i 2021.

Sponsoreret indhold