Viralt28. april 2024

23-årig kvinde spiste suppe: Nu er hun lam

En 23-årige kvinde kæmper for sit liv på et hospital i USA, efter hun blev alvorligt syg af at spise suppe
Claudia de Albuquerque Celada fik botulisme, efter hun spiste en suppe tidligere på året.
Claudia de Albuquerque Celada fik botulisme, efter hun spiste en suppe tidligere på året.
 Foto: Privat

Livet har taget en alvorlig drejning for en 23-årig kvinde, efter hun spiste en portion suppe.

Suppen efterlod nemlig kvinden dødssyg, og hun er nu indlagt på et hospital i Colorado.

Det skriver News.

Lægerne mener, at kvinden – Claudia de Albuquerque Celada – fik den frygtede sygdom botulisme, efter hun spiste en suppe tidligere på året.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-04-25/Skaermbillede-2024-04-25-kl.-13.20.25.png
Claudia de Albuquerque Celada har været indlagt på hospitalet siden 17. februar.
 Foto: Privat

Sikkert er det hvert fald, at kvinden blev voldsomt syg med svimmelhed, dobbeltsyn og åndenød, efter hun spiste suppen. Hun blev indlagt 17. februar og har været på hospitalet lige siden.

Hun er nu så ramt af botulismen, at hun er blevet lam fra livet og ned. Det vides ikke, om hun vil genvinde førligheden.

De amerikanske myndigheder har undersøgt producenten af suppen, der altså menes at være skyld i det alvorlige sygdomstilfælde.

I andre supper fandt man ikke tegn på botulisme. Derfor spekuleres der nu i, om kvinden enten har opbevaret eller tilberedt suppen forkert.

Fakta om botulisme

Botulisme kaldes også pølseforgiftning og forekommer oftest i hjemmekonserverede fødevarer, der har været forurenet med jord. Her kan en jordbakterie kaldet Clostridium botulinum formuere sig og producere et giftstof kaldet botulinum.

Giftstoffet medfører lammelser, fordi det blokerer et signalstof mellem nerver og muskler. De fleste tilfælde er kortvarige og med milde symptomer, der går over af sig selv. Ved de sjældne, alvorlige forgiftninger lammes alle muskler gradvist - når vejrtrækningsmusklerne rammes, dør man af kvælning.

Sponsoreret indhold