Konkurrence Vind Tina Lunds nye børnebog "Min hest"

Man glemmer aldrig sin første store kærlighed. Heller ikke når man er Tina Lund og den store kærlighed var den første hest.

- Min første hest hed Bolli. En lille bitte grå en, der var fire år gammel og kostede 300 kroner hos en hestehandler, fortæller Tina og bryder ud i et kæmpe smil.

Derfor var det helt naturligt for den 37-årige springrytter at lave en børnebog til hesteglade piger og drenge.

- Inspirationen kom fra en børnebog, jeg fik af tegneren Simone Thorup Eriksen. Hun gav mig en bog til Lilly, og jeg har simpelthen brugt den så meget. Jeg nød at sidde og skrive ned, hvornår Lilly sad ned første gang, tog sine første skridt og den slags, og eftersom vi begge er hestepiger, var det helt naturligt for os at lave dette samarbejde, forklarer Tina Lund og fortsætter:

- Det er første gang, at jeg laver en børnebog, og det var helt vildt sjovt.

Deltag i konkurrencen om et eksemplar af Tina Lunds nye børnebog "Min hest" i bunden af artiklen.

Så for kort tid siden udkom springrytteren Tina Lund og tegneren Simone Thorup Eriksen med deres første fælles bog "Min hest", som er i butikkerne nu til bare 200 kroner.

"Min hest" er udformet meget lig babyens første bog og venindebøger, så det handler om interaktion.

- Man sidder og skriver og tegner på billeder inde i bogen. Hvornår man fik ponyen, første stævne, første tur i skoven, første trailertur osv. Og så har vi opskrifter på gulerodsbolscher og mange andre typer slik, man kan lave og give sin hest. Der er skitser, hvor man kan lære at tegne heste korrekt. Det handler i bund og grund om oplevelser med din første hest, fortæller Tina Lund begejstret og uddyber:

- Man kan klippe lidt af halen og putte i bogen -lidt ligesom med en babybog. Og jeg syntes bare, at det var så hyggeligt med Lilly at sidde og skrive alle de ting ind.

Tina Lund husker da også tydeligt sin første hest Bolli og de mange minder, de to skabte sammen.

- Han blev hos os altid. Selvom jeg fik bedre ponyer, så brugte vi ham stadig. Så brugte vi ham til at have en kælk bag på, tage ham med på stranden og lave alt muligt sjovt. Jeg tror, at jeg var hans første og sidste ejer, siger ridedarlingen.

Deltag i konkurrencen om et eksemplar af Tina Lunds nye børnebog "Min hest" i bunden af artiklen, og læs hele det store fire-siders interview med Tina i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close