Nyheder12. oktober 2015

Konkurrence: Vind bogen ”Ser du månen, Daniel”

Den danske freelancefotograf Daniel Rye tilbragte 13 måneder i fangeskab hos Islamisk Stat. Nu fortæller han for første gang om sit livs værste mareridt. Det sker i bogen ”Ser du månen, Daniel”. Du kan vinde et eksemplar af bogen lige her
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/front_bogen.jpg
 Politiken's Forlag

Den danske freelancefotograf Daniel Rye var det sidste gidsel, der slap ud af terrorregimet Islamisk Stats berygtede fængsel i den syriske by Raqqa. Derefter begyndte organisationen i sommeren 2014 at dræbe de tilbageværende vestlige gidsler - Daniel Ryes tidligere medfanger. En af dem var den amerikanske journalist, James Foley. Og deres bøddel var gidslernes fangevogter gennem længere tid, briten bedst kendt som Jihadi John.

"Ser du månen, Daniel" fortæller for første gang historien om Daniel Ryes 13 måneder i fangenskab, hvor han sad fanget i flere forskellige fængsler, inden han endte i Islamisk Stats højborg sammen med 23 andre udenlandske gidsler fra 13 forskellige nationer. Samtidig følger bogen Daniels Ryes familie i Hedegård i Jylland og deres kamp for at få ham hjem, der først lykkes efter måneders nervepirrende forhandlinger med Islamisk Stat om en løsesum.

SE og HØR har fået fingre i tre eksemplarer af den rystende bog, og du kan vinde ét eksemplar. Det eneste, du skal gøre for at deltage, er at svare rigtig på spørgsmålet og udfylde felterne. Så deltager du automatisk i konkurrencen, der løber til og med 19. oktober.

https://imgix.seoghoer.dk/forside.jpg
 Politikens Forlag

"Ser du månen, Daniel" udkommer 13. oktober på Politikens Forlag

Bogen bygger på mange timers interview med Daniel, hans familie samt sikkerhedskonsulent Arthur, der eftersøgte både Daniel og James Foley, og som løfter sløret for, hvordan man egentlig leder efter kidnappede i Syrien og forhandler gidsler ud.

Derudover har Puk Damsgård talt med lokale kilder, der rejste ind i Syrien for at lede efter Daniel, tidligere medlemmer af ISIS, der har kendskab til sagen, myndighedspersoner i ind- og udland, folk der har doneret penge til indsamling af løsesum for at få Daniel fri og mange flere. Ad den vej giver Puk Damsgård et unikt indblik i, hvem det egentlig var, der holdt danskeren og andre vesterlændinge fanget - og svaret fører i høj grad tilbage til vores egne samfund i Vesten.

Puk Damsgård går samtidig tæt på konflikten i Syrien og skildrer terrororganisationen IS, der på kort tid er vokset til at være en hær, som samtidig administrerer erobrede byer som en stat i staten.

”Dette er en af de mest spektakulære kidnapningssager i nyere tid. Den kan læses som en spændingsroman, uden at man i øvrigt måtte være interesseret i den del af verden. Forskellen er bare, at dette er virkelighedens thriller. Tragedien i Syrien rækker jo nu ind i vores egne samfund. Flygtningene står og banker på vores dør. Det er min pligt som mellemøstkorrespondent at undersøge, hvad de egentlig flygter fra. Og nogle af dem, de flygter fra, er krigere fra Islamisk Stat. For Daniel sad også fængslet sammen med mange syrere.”

"Ser du månen, Daniel" udkommer 13. oktober på Politikens Forlag.

Sponsoreret indhold