Nyheder10. september 2015

Deltag her: Vind billetter til ”Krigen”

I dag får Tobias Lindholms anmelderroste film ”Krigen” premiere – og i den anledning har du mulighed for at vinde to billetter til filmen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/2003669_krigen_still_92a9317_dan_print.jpg
En mand drager i krig i Afghanistan som chef for et kompagni danske soldater. Han vender tilbage til Danmark tiltalt for en krigsforbrydelse. Så kort kan man beskrive handlingen i Tobias Lindholms nye film ”Krigen”. Filmen får premiere i dag, den 10. september, og i den anledning udlodder SE og HØR nu 10x2 billetter til den allerede anmelderroste film. Det eneste, du skal gøre for at deltage, er at svare rigtigt på spørgsmålet og udfylde felterne. Du finder spørgsmålet nederst i denne artikel. De heldige vindere bliver udtrukket mandag den 14. september.
https://imgix.seoghoer.dk/2003669_krigen_still_92a4361_dan_print_0.jpg
 Nordisk Film
Pilou Asbæk spiller rollen som kompagnichefen Claus Michael Pedersen. Foto: Nordisk Film ”Krigen” stiller skarpt på de store dilemmaer, man kan blive tvunget ud i, når man står midt i en krigszone. Kompagnichef Claus Michael Pedersen (Pilou Asbæk) bliver sendt til Afghanistan. Her skal han som officer have ansvaret for 150 mænd midt i en krigszone og være med til at sikre freden i afghanernes årelange konflikt med Taleban. Imens prøver Claus’ kone Maria (Tuva Novotny) at holde sammen på hjemmefronten. Hun står alene med ansvaret for parrets tre børn, der reagerer på savnet af deres far. Da én af soldaterne i Claus’ kompagni træder på en vejsidebombe, rykker alvoren tæt på kompagniet og med ét går det op for flere af hans mænd, at denne militære operation kan blive et spørgsmål om liv og død. Da Claus under en mission, nogle dage senere, leder sin patrulje ind i en lokal landsby bliver de pludselig angrebet og må søge dækning. Under beskydningen indser Claus, at de er fanget i en fælde og kun ved at beordre et luftangreb på dét område af landsbyen, hvorfra beskydningen foregår, vil de formodentlig have en chance for at slippe væk med livet i behold. Kort efter møder auditørkorpset op i lejren, og Claus bliver sendt tilbage til Danmark tiltalt for at være skyld i, at otte civile er blevet dræbt under luftangrebet. Det, der stod så klart i krigens hede bliver nu dechifreret i domstolens kolde neonlys og Claus mærker presset fra alle sider. Endelig er han hjemme, genforenet med sin familie, men med tiltalen og en retssag hængende over hovedet, er det svært for ham at være rigtigt tilstede. For hans advokat Martin (Søren Malling) er dette endnu en sag om lov og ret og mest af alt en sag om at formulere sig korrekt, hvis Claus vil sikre sig, at en ordre afgivet i krigszone ikke skal få vidtrækkende konsekvenser for ham og hans familie.

Sponsoreret indhold