Nyheder2. november 2017

Konkurrence: Vind billetter til ”Glasslottet”

SE og HØR har fået fingre i 10x2 fribilletter til dramafilmen ”Glasslottet”. Du deltager i konkurrencen lige her
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/2003889_glasscastle_still_tgc-d02-00156-00157-comp-r2_swe-org_print.jpg
 (Foto: Nordisk Film)

Dramafilmen ”Glasslottet” er den rystende og rørende historie om en ung piges opvækst i en dysfunktionel familie – med en excentrisk mor, som er kunstner, og med en far, der drikker alt for meget.

Kunne du tænke dig at komme ind og se filmen, skal du deltage i denne konkurrence!

SE og HØR har nemlig fået fingre i 10x2 fribilletter til ”Glasslottet”, og det eneste, du skal gøre for at deltage, er at svare rigtigt på spørgsmålet og udfylde felterne. Så deltager du automatisk i konkurrencen, der løber til og med 12/11.

”Glasslottet” er baseret på Jeanette Walls’ populære selvbiografi om hendes opvækst og den særlige kærlighed, loyalitet og styrke, der kendetegnede hendes familie på trods af svigt og druk.

Historien begynder, da Jeanette (Brie Larson) har skabt sig et fantastisk liv som skribent i New York og egentlig har lagt sin opvækst helt bag sig. Men da hun en dag konfronteres med sin mor, vender alle minderne om barndommen tilbage.

Jeanette voksede op i en nomadefamilie domineret af vilde, ukonventionelle forældre, der ikke ville følge samfundets regler og endte med at svigte børnene. Deres far (Woody Harrelson) var karismatisk og inspirerende, når han var ædru. Deres mor (Naomi Watts) var kunstner og ville hellere male end tage sig af sine fire børn.

På evig flugt fra gæld og FBI og på konstant jagt efter et bedre liv lærte børnene, at de altid hurtigt skulle kunne omstille sig, at de kun havde hinanden at stole på og at de sammen kunne finde styrken til tidligst muligt at flytte hjemmefra.

Filmen bygger på den anerkendte klummeskribent Jeannette Walls’ erindringsbog, der udkom i 2005.

Den er oversat til 22 sprog og udkom på dansk i 2011.

I bogen afslørede Jeannette Walls sin barndomshemmelighed som længe havde været dybt begravet. Hendes memoirer er en vild og voldsom coming-of-age-fortælling om fattigdom, ulykke, oprør og isolation fra samfundet.

Til trods for alle de negative ting er det mest opsigtsvækkende ved Walls’ bog måske dens følelse af dyb kærlighed i familien. En kærlighed lige så magisk, som hendes forældre var mærkelige. Den kærlighed reddede hende, gjorde hende stærk og betød, at hun var i stand til at forandre sit liv.

Bogen tilbragte syv år på listen over de mest solgte bøger i USA. Læserne blev optaget af historien om en nomadefamilie, der levede efter forældrenes passionerede, men uforsvarlige regler. Hjertet i bogens tiltrækningskraft var Jeannette Walls’ vilje til at overleve og til at skabe sig sit eget liv, uden at give slip på den komplicerede hengivenhed, hun havde for sine på samme tid forunderlige og katastrofale forældre.

Walls selvbiografi var det modsatte af slibrig. Det var en kærlighedshistorie fyldt med knuste hjerter, brudte løfter og skjult fattigdom, men også med følelsen af, hvor fyldestgørende kærlighed kan være, uanset hvem man er, og hvor man kommer fra.

”Glasslottet” får premiere 16. november.

Sponsoreret indhold