Nyheder24. februar 2020

Ville bevise at Jorden er flad: Nu er han død

Den amerikanske vovehals "Mad" Mike Hughes er afgået ved døden efter uheld i hjemmelavet rumraket
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200224-082332-7-1920x1313we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Mike Hughes, der måske er bedre kendt som "Mad Mike", er omkommet i en raketulykke efter et forsøg på at fotografere Jorden oppefra for at bevise, at planeten er flad.

Ulykken fandt sted nær Barstow, Los Angeles natten til søndag.

Det skriver CNN.

Hughes havde planlagt at affyre sin hjemmelavede rumraket for en kommende dokumentarserie, "Homemade Astronauts", der produceres af Science Channel.

- Vores bønner og tanker går til Mike Hughes' familie og venner i denne svære tid. Det har altid været hans drøm at gennemføre denne opsendelse, og Science Channel var der til at beskrive hans rejse, siger kanalen i en officiel udtalelse.

Raketten skulle skyde Hughes 1,5 kilometer op i luften. I stedet kunne tilskuerne på afstand betragte, hvordan Hughes styrtede mod jorden.

Freelancejournalisten Justin Chapman var på stedet, da ulykken fandt sted.

- Alle var chokerede. De vidste ikke, hvad de skulle gøre. Han landede cirka 800 meter fra affyringsplatformen, siger Chapman til Los Angeles Times.

Chapman dokumenterede også ulykken og har delt videoen af hændelsen på sin Twitter.

Videooptagelserne fra stedet viser, at rakettens indbyggede faldskærm foldede sig ud umiddelbart efter opsendelsen, og at ingen af de ekstra faldskærme blev udløst.

Troede ikke på videnskaben

Hughes har tidligere udtalt til Associated Press at hans største drøm, var at kunne flyve ud i rummet og med sine egne øjne se, at Jorden ikke er rund, men at den i stedet er formet som en frisbee.

- Jeg tror ikke på videnskab, sagde Hughes dengang til AP.

Mike Hughes blev 64 år.

Sponsoreret indhold