Nyheder4. juli 2009

Vildt nøgenløb

Den traditionelle stafet på Roskilde Festivalen fik en dramatisk start
Nøgenløbet var knapt begyndt, før en kvinde fra feltet faldt
Nøgenløbet var knapt begyndt, før en kvinde fra feltet faldt
 Foto: Thomas Laursen

Traditionen tro har 15 modige kvinder og samme antal mænd løbet nøgne rundt på Roskilde Festivalen i det legendariske nøgenløb.

Klokken 14.00 lød startskuddet, og de 30 nøgne mennesker, som kom i alle former, faconer, frisurer og nationaliteter, begav sig ud i gruset og den bagende sol og løb om kap som gale.

Allerede få meter fra startlinjen gik det grueligt galt for en kvinde, som skvattede og faldt med et brag. Det generede dog ikke de andre deltagere, som bare løb videre, så støvet og skidtet fløj om ørene på den faldne.

Hun kom dog hurtigt på benene og fortsatte lettere fortumlet i løbet. Det var dog ikke nok til at hente sejren hjem. I pigernes kategori blev det danske Christiane Petersen, der vandt, mens endnu en dansker brillerede i løbet.

Præmien kom som et chok

23-årige Hans Christian Andersen fra Hellerup lagde sig allerede fra første omgang i spidsen og kunne glad inkassere sin gevinst - en billet til næste års Roskilde Festival.

Det kom dog lidt bag på ham, at der overhovedet var en præmie på spil.

- Jeg troede bare, jeg ville få en flaske sprut, sagde Hans Christian Andersen efter løbet.

Og selv om det var et nøgenløb, havde den mandlige vinder travlt med at få dækket sine ædlere dele til efter sejren.

- Jeg vil hellere være nøgen foran 1000 mennesker end foran 2, sagde han, og så røg bukserne atter af.

Seniorløber

Sædvanen tro bestod feltet af et bredt udsnit af festivaldeltagerne. Mange af pigerne havde pyntet deres nedre regioner med malede flag og glimmer, men på trods af den kreative pynt var der alligevel en mand, der skilte sig mere ud.

En midaldrende amerikaner havde fået en plads i feltet og løb glad af sted sammen med de andre deltagere, der var meget yngre.

- Det er min 50-års fødselsdag, og jeg har besluttet at fejre det i mit Adamskostume, sagde Jack, som til daglig bor i New York.

Selv om han syntes, det var lidt skræmmende at være nøgen foran så mange mennesker, havde han intet problem med at være alderspræsident.

Sponsoreret indhold