Nyheder28. september 2022

Vildt fund i donut: Nu skal kendt kæde betale kæmpebøde

Den populære donutkæde troede blot, at det var et stykke sølvpapir, der var havnet i den søde snack
Krispy kreme
Krispy Kreme skal nu betale en millionbøde.
 Foto: Shutterstock

Et to centimeter langt metalstykke i et stykke wienerbrød lyder ikke ligefrem som drømmescenariet.

Alligevel var det, hvad en kunde hos den populære donutkæde, Krispy Kreme, oplevede, da vedkommende en forårsdag satte tænderne i en donut fra en butik i Leicester.

Det skriver norske Dagbladet.

Kort efter at kunden havde sat tænderne i den lækre snack – og den skarpe genstand – tog vedkommende derfor kontakt til det lokale byråd, og sammen rettede de henvendelse til den populære kæde.

Her mente Krispy Kreme dog, at der blot var tale om et stykke sølvpapir, og derfor blev sagen ført videre til den britiske fødevaremyndighed kaldet Food Standard Agency (FSA).

Da sagen overgik til fødevaremyndigheden indrømmede restaurantkæden, at de havde begået en fejl, eftersom de ikke havde styr på deres fødevarehygiejne og deres sikkerhed.

En undersøgelse fra donutrestauranten viste da også, at det var køkkenets blandingsbatteri, der havde forårsaget, at metalstykket var endt i dejen.

Krispy Kreme har derfor modtaget en bøde, der lyder på knap 1.855.100 danske kroner, og herudover skal de betale 1500 kroner i erstatning til kunden.

– Vi beklager uforbeholdent denne hændelse og accepterer fuldt ud resultatet og erfaringerne fra denne proces. Vi har sat yderligere kontrol på plads, som vil hjælpe med at forhindre, at et problem som dette opstår igen, sagde en talsmand fra donutkæden.

Sponsoreret indhold