Nyheder 3. juni 2014

Vilde danske rappere: Vi er så tøsede!

Der går pige i den i det her band!
Hitmagerne fra Vild $mith har et stærkt sammenhold - også selvom der går hønsegård i den
Hitmagerne fra Vild $mith har et stærkt sammenhold - også selvom der går hønsegård i den
foto: Wild $mith / YoutubeMed sit fandenivoldske budskab om at være "Vild i dag - syg i morgen", er hiphop-gruppen Vild $mith gået direkte ind hos de unge, festglade danskere, der mener det som en god ting at være "På det shit igen".

Men selvom druk, strip og bandeord står i kø på debutalbummet "Lever det liv", har de unge hiphop-fyre fra Vild $mith også en mere feminin side.

LÆS OGSÅ: Hitrapper beskyldt for jødehad

- Der går ret tit "pige i den" i det her band. Tøjkrise er jo nærmest en hverdagsting for os, fortæller den 26-årige Moses Luxhøj, der går under kunstnernavnet Vild Ting.

Gruppen, som desuden består af lillebror Daniel Jensen alias Vild Son og den fælles barndomsven Esben "HvidMayn" Iversen, mødes sjældent uden, at de først har ringet sammen for at aftale dagens tøjvalg.

- Det dur bare ikke, hvis vi kommer i tøj, der ser næsten ens ud. Så ringer man lige op på forhånd og aftaler: "Hey, jeg tager altså den her trøje på i dag, så må du tage noget andet på", fortæller Vild Son.

LÆS OGSÅ: Afdanket rapper: Kan du kende hende?

Han mener også, der er noget med en måde, de tre drenge snakker til hinanden på, der for andre måske mest af alt minder om en flok veninder, der konstant småskændes.

- For en udenforstående fjerdemand kan det godt føles som om, vi altid hakker på hinanden. Men det er bare sådan tonen er. Det stikker ikke dybere end det, siger han.

HvidMayn, der mødte de to brødre første gang til fodbold som 6-årig, er enig.

LÆS OGSÅ: Verdensstjerne efterligner kendt dansk rapper

- Vi er kendt hinanden længe. Vi har et særligt sammenhold og en utrolig intern humor. Det afspejler sig også i vores musik, fortæller han.
Musikken er primært inspireret af medlemmernes eget liv. Og her findes der kun én regel:

- Vi laver det, vi selv synes er sjovt. Og så tror vi på, at vores begejstring og glæde vil skinne igennem i musikken og forhåbentlig forplante sig i dem, der lytter til den.

LÆS OGSÅ: Will Smiths datter sygeligt tynd

Vild $miths debutalbum "Lever det liv" udkom mandag. Bandet tager hul på sommerturnéen med en koncert ved den københavnske gadefest Distortion, torsdag.

SE rapgruppens nummer "Vild i dag Syg i morgen" her:Sponsoreret indhold