Nyheder 24. januar

Vild video: Mand kørte 414 km/t på motorvej

En tjekkisk milliardær har kørt 414 km/t på den tyske autobahn
Foto: Rene Fluger/AP/Ritzau Scanpix.

Selvom der nogle steder ikke er hastighedsbegrænsning på den tyske autobahn (motorvej red.), så er der alligevel grænser for, hvad de tyske myndigheder synes er i orden.

Tysklands Transportministerium kritiserer nu den tjekkiske rigmand Radim Passer for at have kørt 414 km/t på den tyske autobahn.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Passer nåede den vanvittige fart, da han i sin Bugatti Chiron fandt en 10 kilometer lang strækning med tre spor mellem Berlin og Hannover.

Videoen blev slået op på sociale medier i januar i år, hvor rigmanden også skriver, at sikkerheden var førsteprioritet i det vilde stunt.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kritiseres af tyske myndigheder

Den vilde hastighed, som Passer når på motorvejen, er hurtigere, end hvad en Formel 1-bil når i tophastighed.

Det har altså fået det tyske transportministerium til at reagere, hvor de tager afstand fra afstand fra alle i trafikken, der er til fare for andre.

’Alle brugere af vejene skal følge færdselsreglerne,’ skriver ministeriet i en pressemeddelelse, hvor de henviser til den første regel i tysk trafiklovgivning.

’Alle der deltager i trafikken, skal opføre sig på en måde, så ingen andre personer kommer til skade, er truet eller forstyrret mere end ved uundgåelige hændelser’, står der som det første i trafikloven.

Derudover skriver ministeriet i pressemeddelelsen, at man kun skal køre så hurtigt, at bilen hele tiden er under kontrol.

Radim Passer er en tjekkisk rigmand, der ifølge magasinet Forbes var den 33. rigeste mand i Tjekkiet med en formue på 2,2 milliarder danske kroner.

Under opslaget takker han højere krafter end blot sine køreevner for, at stuntet gik godt.

’Vi takker Gud for sikkerheden og gode omstændigheder, da det lykkedes os at nå 414 km/t.’

Se det vilde videoklip her:

Sponsoreret indhold