Nyheder9. oktober 2011

Vild med dans: Voldsom kritik af dommerne

- De er uprofessionelle, lyder det nu fra flere af de rutinerede dansere i årets show
https://imgix.seoghoer.dk/media/ad57e62ca2834db7acb452764e00a84f.jpg
 Foto: Michael Medgyesi

Der var stor opstandelse blandt flere af de professionelle dansere efter fredagens omgang Vild med dans. Dommernes indsats blev kaldt pinlig og der var hovedrysten fra flere sider.

- Vi er ikke bare skuffede. Vi er vrede, sagde flere dansere, som alle ønskede at være anonyme, til Ekstra Bladet, efter TV-kameraerne var blevet slukket fredag aften.

Læs også: VMD: Stram sex-borgmester

Især var der hård kritik af dommer Jens Werner, der benyttede et efterårsblad til at illustrere Tommy Kenters elegance. Ikke fordi Marianne Eihilt og Tommy Kenter ikke leverede en passioneret omgang rumba, men fordi dommernes karakterer simpelthen stritter i alle retninger, ifølge danserne.

- Det er uprofessionelt, når dommerne ikke bedømmer danserne ens, sagde flere af danserne.

- En dommer bør kigge på udviklingen hos en danser. Derfor er det skuffende, når det ikke sker, og noget af det, der skete ved dommerbordet, så meget planlagt ud. Der må simpelt hen ikke opstå tanker om, at der gælder forskellige regler for parrene, var den kontante udmelding fra en af de dansere, Ekstra Bladet havde talt med.

Se også: Web-TV: Werner tænder på Tornsberg

Ikke overraskende er dommer Anne Laxholm uenig i kritikken.

- Vi ser måske ikke det samme. Og det er da nok rigtigt, at man kan se noget et sted og noget andet et andet sted. Vi har jo kun et minut til at danne os et indtryk, siger hun og fortsætter:

- Hver gang, vi dømmer i Vild med dans, sker der en prioritering. Det er en opvejning af det billede, vi får, og af sværhedsgraden. I mange sammenhænge er det sværere at være nydanser-herre end nydanser-dame, og så kan man sige, at det i nogen grad beror på en mavefornemmelse.

Sponsoreret indhold