Nyheder13. september 2017

'Vild med dans': TV 2 klar til par af samme køn

I kommende sæsoner kan vi få rene mande- og kvindepar i 'Vild med dans'
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/vild-med-dans-2014-silas-jo.jpg
 Foto: All Over
TV 2's underholdningsflagskib 'Vild med dans' havde premiere i fredags. Her blev en grædefærdig TV-vært Christian Bækgaard og hans dansepartner Mille Funk stemt ud. De faldt for en ny regel i programmet, der betyder, at det er bitter alvor fra starten og at et par stemmes hjem allerede i første program modsat tidligere, hvor parrene i premieren har været fredet mod udstemning. Og der kan være nye regler på vej i kommende sæsoner af det populære program, hvor vi kan se konstellationer, hvor der er rene mandepar og rene kvindepar. Det siger Thomas Richardt Strøbech til Berlingske ansporet af en debat i England om programmet, hvor en lesbisk deltager har fået kritik i det homoseksuelle miljø, fordi hun ikke danser med en kvindelig partner.

'Vild med dans': Regnbuepar dansede sammen sidste år

Der har været masser af homoseksuelle med i den danske udgave af 'Vild med dans' gennem tiden, men endnu ikke par af samme køn. Sidste år var der også et homo-par med, da den homoseksuelle designer Nicholas Nybroe dansede sammen med den lesbiske danser Luise Crone Dons. -Man kan tale både for og imod ideen med par af samme køn. Argumentet imod par af samme køn er, at så deltager alle uanset seksuel orientering på samme vilkår, det vil sige mand-kvinde. Som argument for tæller, at traditioner er til for at brydes, siger Thomas Richardt Strøbech til Berlingske.
https://imgix.seoghoer.dk/nicholas-nybroe-louise-dons.jpg

Regnbueparret Nicholas Nybroe og Luise Crone Dons røg ud af 'Vild med dans' som det første par i 2016. (Foto: All Over Press)

Han er klar til at have par af samme køn i programmet, hvis en deltager ønsker det. - Par af samme køn rejser dog også andre spørgsmål, for hvis en lesbisk skal danse med en kvinde, skal vedkommende så også være lesbisk, eller må hun godt være heteroseksuel? Meningerne er mange, også i det homoseksuelle miljø, tror jeg, men vi er forberedt på enhver tænkelig kombination, siger Thomas Richardt Strøbech til Berlingske. Søren Laursen, forperson fra LGBT Danmark, er varm på idéen om par af samme køn 'Vild med Dans' - Vi går ind for, at homoseksuelle skal være så synlige som muligt, så det støtter vi selvfølgelig. Og hvis man ikke kan finde en homoseksuel partner af samme køn, kan det også være en heteroseksuel, siger Søren Laursen til Berlingske. Galleri fra 2017-premieren i 'Vild med dans':

Vild med dans 2017 - program 1

Sponsoreret indhold