Nyheder3. august 2023 (opd. 3. august 2023)

”Vild med dans” fylder rundt: Ny sæson byder på gæstedommere og jubilæumsshow

Den kommende jubilæumssæson vil blandt andet have en femte dommerstol, som skifter ejer fra program til program
Til september er der premiere på 20. sæson af "Vild med dans" og det skal fejres. Derfor har TV 2 indført flere nye tiltag til det berømte danseprogram.
Til september er der premiere på 20. sæson af "Vild med dans" og det skal fejres. Derfor har TV 2 indført flere nye tiltag til det berømte danseprogram.
 Foto: Mikkel Tjellesen/ TV 2

LÆS OGSÅ: Jens Werner vil tilbage

Fredag den 22. september bliver en historisk dag for TV 2, når den 20. sæson af ”Vild med dans” begynder.

Her skal ti nye dansepar vanen tro bedømmes af fem danseeksperter foruden den danske befolkning, der skal bestemme, hvem der skal videre, og hvem der skal hjem.

I anledningen af jubilæumssæsonen har TV 2 imidlertid valgt at ryste posen og indført en række nye tiltag, der skal sikre, at den 20. sæson bliver uforglemmelig.

Dommerpanelet vil i år bestå Nikolaj Hübbe, Anne Laxholm, Sonny Fredie Pedersen og Marianne Eihilt, men den femte stol kommer ikke til at stå tom.

I stedet vil den blive indtaget af skiftende gæstedommere – alle personligheder, som har haft stor betydning for programmet gennem årene.

Dog vil gæstestolen i finalen blive besat af the grand old man af programmet, Jens Werner.

9 fun facts om 20 sæsoner af "Vild med dans"

1. I alt 208 nydansere har modigt indtaget dansegulvet i ’Vild med dans’ gennem tiden og 38 professionelle dansere har medvirket i ’Vild med dans’.


2. Første sæson af ’Vild med dans’ (2005) blev sendt om lørdagen og var kortere end de efterfølgende, da man var usikker på programmets succes. 1,3 millioner seere så finalen i første sæson, og TV 2 bestilte straks en anden sæson. Her blev finalen set af 1,9 millioner seere, og VMD-finalen blev det mest sete fredagsunderholdning i 10 år.


3. Budgettet var ikke stort til sæson 1. Derfor købte man blandt andet en masse børnelamper fra Ikea som studielys, der endte med at pynte i studiet de første mange sæsoner.

4. I de første sæsoner af ’Vild med dans’ lejede og lånte man kjoler til programmet, da budgetterne var små, og der var kun én kostumier og en assistent, der stod for at klæde de medvirkende på. I dag danner systuen arbejdsplads for omkring ti skræddere, der hver sæson syer op mod 100 kjoler - både nye og tidligere anvendte kjoler. Christina Ramlau har stået i spidsen for systuen i alle tyve sæsoner.

5. Omdansen blev først introduceret midt i sæson 5 - indtil da røg det par, der samlet set havde den laveste score, direkte ud af programmet uden en ekstra chance.

6. Foruden at være dommer var Jens Werner konsulent på de første sæsoner. Her hjalp han produktionen med alt fra, hvilket underlag man skulle danse på, til hvor hurtig musikken skulle være i en vals. Udover Jens Werner har Anne Laxholm været dommer i ’Vild med dans’ siden allerførste sæson og i alle tyve sæsoner.

7. Freja Kirk og Claudia Rex var i 2021 det første kvindelige dansepar i den danske ’Vild med dans’-historie.

8. Silas Holst og Jakob Fauerby var i 2019 det første ’Vild med dans’-vinderpar af samme køn i verden.

9. Titelmelodien til ’Vild med dans’ er en latinamerikansk versionering af Danseorkestrets ’Regndans’.

Sjette program bliver storshowet

Faktisk kigger Jens Werner, der tidligere på året fik konstateret kræft, forbi i gæstestolen i hele to programmer.

Også program seks bliver med Werner i dommersædet, og det er der en speciel grund til.

Sæsonens sjette program vil blive et specielt jubilæumsshow, hvor der vil være gensyn med tidligere ”Vild med dans”-deltagere, tilbageblik på legendariske øjeblikke og naturligvis dans.

Der vil ikke ryge noget par hjem fra jubilæumsshowet, men det vindende par sikrer sig immunitet i næste show

Selv glæder Jens Werner sig meget til at afslutte sine 18 år i programmet med manér.

- Ligesom med mange andre ting i livet vil jeg gerne stoppe, imens legen er god, imens jeg er på toppen og fortsat holder af det, jeg laver.

- Jeg glæder mig sindssygt meget til at lege med mine kammerater igen i denne her sæson, se en masse fantastisk dans og blive mindet om de mange gode oplevelser, jeg har haft igennem de sidste nitten sæsoner, som jeg har været så glad for at være en del af, siger den legendariske dansedommer.

Finalen vil i år blive afholdt i Horsens den. 24 november i Forum Horsens, hvor finalen har været afholdt før.

Værtsparret vil ligesom seneste sæson bestå af rutinerede Sarah Grünewald, der går ind til sin 11. sæson som vært, og nye Martin Johannes Larsen, der fik debut som vært sidste år.

Sponsoreret indhold