Nyheder17. maj 2024

Vil stoppe ”klamme” karameller: Skole indfører regler for sidste skoledag

Sidste år opfordrede flere influencers i samarbejde med Carletti i at putte alverdens ting i karameller til sidste skoledag. Det har fået en skole til at indføre en række regler i år
I håbet om at stoppe de "klamme" karameller på sidste skoledag, har skolerne i Solrød og Helsingør indført en række regler for 9. klassernes store festdag.
I håbet om at stoppe de "klamme" karameller på sidste skoledag, har skolerne i Solrød og Helsingør indført en række regler for 9. klassernes store festdag.
 Foto: Colourbox

LÆS OGSÅ: Sender opfordring til grillentusiaster: Tænk dig godt om!

Sidste skoledag i folkeskolen husker mange for at være en dag, der kunne involvere udklædning, barberskum, vandkamp og selvfølgelig karamelkast.

Men sidste år blev den store dag altoverskygget af, at flere influencers på TikTok og Instagram opfordrede til, at man lavede hjemmelavede karameller.

På de sociale medier blev der således opfordret til at putte blandt andet chili og hvidløg på karameller, ligesom nogle af dem også blev skiftet ud med en bouillonterning og pakket ind igen.

Alt sammen i samarbejde med slik- og chokoladeproducenten Carletti, som på skrift opfordrede influencerne til at lave både ”frosne” og ”klamme” karameller.

Det får nu skoler i Solrød og Helsingør til at indføre nye regler for karamelkast i forbindelse med 9. klassernes sidste skoledag.

Det skriver TV 2 Kosmopol.

9. klasseeleverne skal aflevere deres karameller til lærerne i dagene op til sidste skoledag.

Her vil de blive tjekket, inden de bliver udleveret igen.

Helsingør Kommune oplyser til TV 2 Kosmopol, at eleverne på Helsingør Skole skal aflevere deres karameller i ubrudt indpakning.

Samtidig er der forældre til stede på skolen, som vil hjælpe med at holde styr på det hele.

Alt sammen tiltag som er opstået grundet sidste års oplevelser landet rundt.

Sidste år blev der foruden ”klamme” karameller også fundet potentielt livsfarlige karameller fyldt med tegnestifter og knappenåle, samt karameller med glasskår og kattemad.

Sponsoreret indhold