Nyheder24. august 2023

Viktor Axelsen spiller sig i kvartfinalen ved VM i Royal Arena

Den danske verdensetter skulle kun bruge to sæt til at spille sig i kvartfinalen ved VM
Viktor Axelsen har endnu ikke tabt et sæt ved VM, der afholdes i Danmark.
Viktor Axelsen har endnu ikke tabt et sæt ved VM, der afholdes i Danmark.
 Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Efter to sejre ved VM, hvor modstanderne ikke har fået et ben til jorden, blev Viktor Axelsen for første gang presset i torsdagens opgør mod Taiwans Chou Tien Chen.

Trods en kanonstart og overlegenhed gennem næsten hele første sæt kom der lidt grus i det danske maskineri, inden han bookede en plads i kvartfinalerne med 21-13, 21-19.

De to spillere havde blot været på banen i seks minutter, da det var tid til ophold midtvejs i sættet. Med danskeren i front 11-2.

Det lykkedes Chou Tien Chen at tage fire point på stribe lige efter, men lige lidt hjalp det. Axelsen skruede bissen på igen, og efter 13 minutter var der danske sætbolde ved 20-7.

- Jeg synes, jeg styrede det rigtig godt. Han havde svært ved at finde længden på boldene, og jeg spillede godt. Men i slutningen af første sæt trådte jeg måske lidt for langt tilbage, siger Viktor Axelsen efter kampen.

Her fik han, hvad der lignede sit første koncentrationssvigt ved VM. Han formøblede hele seks sætbolde, før han tog sættet hjem.

Den træge afslutning på første sæt så ud til at forplante sig lidt i den ellers så suveræne verdensetter.

Han lavede ukarakteristisk mange fejl pludselig, og Chou Tien Chen anede åbenlyst muligheden for at ryste Axelsen. Han straffede enhver uskarphed, og pludselig hed stillingen 13-8 til taiwaneren.

Ifølge Axelsen selv spillede han for langsomt og blev stresset af taiwaneren.

- Det var egentlig den samme historie i andet sæt. Han fik sat nogle gode ting sammen og var fysisk enormt stærk. Jeg kom til at slappe for meget af i det, og det var ikke super smart, lyder det fra verdensetteren.

Axelsen fik slidt sig tilbage i sættet, selv om spillet ikke flød som i kampens start.

Han var nede 18-19, og et tredje sæt lurede, men her viste han klassen. Han spillede tre perfekte bolde og kunne lade sig indhylle i jubel fra den fyldte Royal Arena.

- Jeg er bare glad for, at jeg mentalt - og spillemæssigt - fik vendt kampen til sidst. Det var helt fantastisk og en kæmpe oplevelse. Jeg får ikke spillet VM på hjemmebane igen, så jeg prøver at nyde hvert sekund på banen, siger han.

I kvartfinalen venter Indiens H.S. Prannoy, som i en dramatisk tresætter sendte den tidligere verdensmester Loh Kean Yew ud.

- Det bliver en svær opgave. Men han spillede en rigtig lang kamp i dag, så fysisk er jeg klar til at spille i virkelig højt tempo og måske også rigtig længe.

- Vi må se, hvad det bliver for en kamp. Jeg er i hvert fald klar, siger Viktor Axelsen.

Sponsoreret indhold