Nyheder23. december 2023

Vikingeskibsmuseet genåbner med få skader efter julestorm

Vikingeskibsmuseet i Roskilde har pakket skibe ind i plastik og barrikaderet ruder før stormen Pia

Vand og vind er faldet til ro, efter at stormen Pia tog forhøjet vandstand med sig, der risikerede historiske vikingeskibe i Roskilde bevarelse.

Men med et stort beredskab i ryggen har Vikingeskibsmuseet i Roskilde overlevet stormen og den forhøjede vandstand med kun enkelte skader.

"Byg båd"-værkstedet på Museumsøen var den eneste bygning, hvor der er kommet vand ind på gulvet - endda uden at medføre varig skade.

Det skriver museet i en pressemeddelelse, hvor det også fremgår, at Vikingeskibshallen er åbnet lørdag klokken 10, og Museumsøen åbner juleaftensdag.

- Der er kun én ting at sige nu, og det er tusind tak til alle de medarbejdere og frivillige, der utrætteligt har hjulpet til med at sikre Vikingeskibsmuseet, lyder det fra beredskabschef på museet Maiken Maigaard i meddelelsen.

I forbindelse med beredskabets arbejde med at sikre Museumsøen og Vikingeskibshallen, hvor de fem historie vikingeskibe fra Skuldelev står, lukkede museet onsdag.

Museet ligger lige ned til Roskilde Fjord, hvor der var varslet høj vandstand på op mod 184 centimeter over normalen fredag.

Sponsoreret indhold