Nyheder4. februar 2015

Viggo Mortensen modtager Æres Bodil 2015

Skuespilleren kommer til København den 28. marts for at modtage sin pris.
Af af
Viggo Mortensen kommer til Danmark og modtager sin Æres Bodil den 28. februar.
Viggo Mortensen kommer til Danmark og modtager sin Æres Bodil den 28. februar.
 Foto: All Over
Danske Filmkritikere har valgt at give årets Æres Bodil til Viggo Mortensen på baggrund af hans forbilledligt alsidige karriere.

56-årige Viggo Mortensen kommer til København, hvor han vil modtage statuetten på Bremen Teatret d. 28. februar 2015, hvor Bodil Prisen finder sted - det er 68. gang priserne uddeles.

Viggo Mortensen er bedst kendt for sin rolle som Aragon i "Ringenes Herre", og det blev også hans helt store kommercielle gennembrud med den rolle, men han har leveret adskillige andre store præstationer i andre film som f.eks. "A History of Violence", "The Road" og "Eastern Promises".

LÆS OGSÅ: Hør Viggo Mortensen tale dansk

Under Cannes Filmfestivalen overraskede han alle med sin første rolle på dansk i filmen Jauja, hvor han spiller overfor Ghita Nørby.
I mange år har han vist sit uovertrufne skuespillertalent og danske engagement over hele verden, og på den baggrund belønner Danske Filmkritikere ham nu med årets Æres Bodil.

LÆS OGSÅ: Viggo Mortensens første rolle på dansk

Æres Bodil er en tradition at uddele og den går til en dansk filmperson, der har haft en bemærkelsesværdig karriere. I år var der fuld enighed blandt Danmarks filmkritikere om at det er den dansk-amerikansk skuespiller Viggo Mortensen, der tildeles æren. Selskabet af Æres Bodil modtagere tæller blandt andet også Ove Sprogøe, Helle Virkner, Bodil Kjer og Ghita Nørby.

- Viggo Mortensen er et inspirerende forbillede som skuespiller. En skuespiller som har opnået massiv berømmelse, men som stadig arbejder utrætteligt på at forny sig. Han bruger sin status og sit talent i film, der stædigt prøver at holde filmen i live som en eksperimenterende og nysgerrig kunstart. Viggo Mortensen er en skuespiller, som vi her til lands er stolte over at have halvpart i, og han er en kunstner, der hele tiden arbejder på at udvikle og raffinere sin metier. Der er et særligt bånd mellem Danmark og Viggo Mortensen, og det vil vi gerne gøre vores til at styrke, siger Jacob Wendt Jensen, formand i Danske Filmkritikere i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Viggo Mortensen hædret i Marrakesh

Til april kan man i danske biografer for første gang få chancen for at opleve Viggo Mortensen på dansk, som general Gunnar Dinesen, der i slutningen af 1800 tallet udvandrer til Argentina. Den prisbelønnede dansk-argentinske film Jauja, instrueret af latin-amerikanske Lisandro Alonso, vandt bla. de internationale filmkritikers fornemme Fipresci-pris i Cannes. Viggo Mortensen taler både dansk og spansk i filmen og han har lovet at lære alle hvordan man udtaler titlen, når han gæster Danmark.

Ghita Nørby og Viggo Mortensen (Foto: Have Kommunikation)

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/e746fd91c4304003bddc22bd5cfca7b2.jpg

Sponsoreret indhold