Nyheder 7. februar 2017

Viggo Mortensen: Her er mine forbilleder

Kvinder er bedre skuespillere, fordi livet har lært dem at navigere i en verden af mænd, mener skuespilleren.
(Foto: Thomas Laursen)

Viggo Mortensen scorede sin anden oscarnominering i karrieren for hovedrollen i indiedramaet "Captain Fantastic".

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den dansk-amerikanske stjerneskuespiller er yderst selektiv med sine roller og fortæller nu i et interview med W Magazine, hvad der inspirerer ham.

- Jeg bliver mest inspireret af kvinderoller. Livet lærer dem at være bedre skuespillere. Jeg tror, at kvinder historisk set er blevet nødt til at spille skuespil for at beskytte sig selv i en verden af mænd.

- Historisk har de ofte måttet lade, som om de er sårbare for at få, hvad de gerne vil opnå, og det er ikke ment på en underdanig måde. Jeg bliver sikkert kritiseret for at sige det, men det tror jeg altså, lyder det fra "Ringenes Herre"-stjernen.

Særligt den svenske skuespillerinde Ingrid Bergman og Hollywood-veteranen Meryl Streeps præstationer i "Deer Hunter" og "Sophie's Choice" inspirerer Viggo Mortensen.

- Jeg elsker historiefortællingen i en film - det er det, der fascinerer mig mest. Men jeg bliver også inspireret af mænd, der viser deres feminine og følsomme sider frem.

- Lige så maskulin som den fantastiske skuespiller Marlon Brando var, havde han også en feminin side, der kom til udtryk i det fleste af hans roller, siger Mortensen om "Godfather"-legenden.

I "Captain Fantastic" spiller Viggo Mortensen familiefaren Ben, der er flyttet langt ud i naturen med sine seks børn.

Her lever de på afstand af den moderne verden, indtil konens selvmord tvinger Ben og børnene tilbage til civilisationen, som udfordrer den idealistiske familiefars livsfilosofi.

Oscaruddelingen finder sted den 26. februar.

I kategorien bedste mandlige hovedrolle er Viggo Mortensen oppe mod Ryan Gosling for musicalen "La La Land", Andrew Garfield for krigsfilmen "Hacksaw Ridge", den dobbelte oscarvinder Denzel Washington for dramaet "Fences" og storfavoritten Casey Affleck for "Manchester by the Sea".

Du kan se alle de nominerede i galleriet herunder:

Galleri: Her er de Oscar-nominerede

/ritzau/FOKUS

Sponsoreret indhold