Nyheder1. februar 2008

VIGGO MORTENSEN: ELSKER FASTER TULLE

Superstjernens faster fra Ringsted får tit besøg. Så står den på alt andet end stjernehysteri, men i stedet håndformede deller og kaffe fra benzintanken
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/kendte-danmark/viggotulle-jpg.jpg

Opråb til alle verdensstjerner: Få jer en faster Tulle. En tryghedens morlil med glimt i øjet, hjemmebrygget vin i glasset og masser af plads i den grønne sofa i dagligstuen.

Tag nu skuespilleren Viggo Mortensens faster, Tulle Olsen fra Ringsted. Hendes ældste bror, Viggo senior, drog til USA, giftede sig og fik tre sønner, hvoraf den ældste måske vinder en Oscar for bedste mandlige hovedrolle i "Eastern Promises" den 24. februar.

- Jeg kan love dig, jeg skal sidde oppe hele natten og se det i fjernsynet, nikker Tulle, så de grålige lokker hopper.
Hun er 68 år og anden-viceborgmester i Ringsted med kommunens børn og kultur som kæphest - den yngste i børneflokken på seks, som med årene er blevet til et mylder af kusiner og fætre - deriblandt den verdensberømte nevø.

- Viggo var ti, da hans forældre blev skilt, og når "Store Viggo" besøgte Danmark, boede lille Viggo og hans to mindre brødre hos min mand og mig.

Da lille Viggo voksede op, blev han en rigtig arbejdsmand, som ikke var bange for at tage fat. Han lærte at bande på dansk, da han arbejdede på B&W, kan jeg huske, og han arbejdede også på den nu lukkede dampmølle i Ringsted, hvor man malede korn.

Tit på besøg

- Jeg tænkte overhovedet ikke på Viggo som skuespiller dengang. Han tegnede og lavede sjov, som han plejede.

Første gang, jeg kunne se bort fra, han var min nevø, var, da jeg så "Perfect Murder" fra 1998.

Det er over 30 succeser siden. For "Hidalgo" i 2004 tjente Viggo Mortensen 11 millioner kroner, og hans rolle i "Ringenes Herre" gjorde ham så verdensberømt, man overhovedet kan blive på vor lille planet.

Sidder i haven

Tulle kalder stjernehysteriet for noget fis og skynder sig at fastslå, at Viggo Mortensen er helt nede på jorden. Han besøger sin faster så ofte, han kan. Og så uanmeldt som muligt - ikke noget med eskorte, PET og store limousiner.

- Ih, nej, nej. Vores ringeklokke fungerer ikke, men den kunne lille Viggo aldrig finde på at bruge. Han banker på ruden eller sidder pludselig i haven og læser avis og vil ikke forstyrre os. Så siger jeg: - Du ringede jo ikke i forvejen, så flæskestegen kunne nå at tø op!.

Så kommer han ind og sidder i sofaen og får kaffe, jeg køber på DK Tanken i Ortved til 19,85 halvkiloet, fortæller Tulle og gumler en stund på spørgsmålet om, hvordan lille Viggo egentlig er.

- Hm, jeg vil ikke sige, han er afdæmpet, men han er den ensomme ulv, som skriver digte, maler, spiller musik og tager på travetur til Island eller Sverige. Så kommer han hjem til os og dufter af Viggo, mand og skov - og går altid i bare tæer. Det gør vi alle sammen i familien, siger Tulle og glæder sig til at komme hjem til sit gule murstenshus og få luftet fusserne og nusset Soffy, den gule labrador.

Halvdelen af familien Mortensen fra Ringsted bor i USA, og det kan godt være et slid at få trommet tropperne sammen hvert andet år til jul.

Fryd for faster

- Viggo er en ægte kosmopolit, som ikke tager rugbrød med hjem til USA, men spiser maden i det land, han opholder sig. Men dem, som bor derovre, ved lige præcis, hvor de hører til - hjemme i Danmark.

Det er så dejligt med en stor familie, for man lærer at skændes og elske hinanden. Viggo elsker at besøge os, og det er jo en fryd for en gammel faster at høre, smiler Tulle Olsen.

Sponsoreret indhold